Vágólapra másolva!
Két vereség a magyarok vasárnapi mérlege a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. Mihály János az 57 kg-os súlycsoportban sima vereséget szenvedett horvát ellenfelétől, míg a szupernehézsúlyú Eb-újoncot, Bernáth Istvánt leléptették a nyolc közé jutásért rendezett találkozón.

A balkezes Mirsa Ahmeti rendre megelőzte a kiskunfélegyházi Mihály Jánost, aki mintha mindig "beleforgott" volna a bosnyák származású horvát balhorgaiba.

Hiába igyekezett a húszéves magyar, képtelen volt szorossá tenni a meccset. A miértre Balzsay Károly szövetségi kapitány adta meg a válasz: "A válogatottban a papírsúlyú Ungvári István az egyetlen balkezes, nincs kivel gyakorolni, ezért mindig gondot okoz, ha fordított alapállású versenyzővel kerülünk szembe. Mihály Eb-újonc, tele technikai hiányosságokkal, de van még ideje javulni."

Bernáth István már az első menetben is sokat szabálytalankodott, rendre birkózó múltjából visszaköszönő elemeket húzott elő a tarsolyából az izraeli Joszef Abed Elgan ellen.

Rengeteget fogott, birkózott, s a mérkőzésvezető a második menetben, az izraeli 6-0-s vezetésénél - sorozatos szabálytalanságok miatt - le is léptette a debreceni versenyzőt.

Eredmények:
57 kg, nyolcaddöntő:
Mirsa Ahmeti (horvát) - Mihály János p. gy. 9-3

plusz 91 kg, nyolcaddöntő:
Joszef Abed Elgan (izraeli) - Bernáth István - leléptetés a 2. menetben

Hétfőn délután - magyar idő szerint 15 órától - előbb Káté Gyula (64 kg) mérkőzik a bosnyák Dzemal Fetahoviccsal, majd este (19 ó) a 75 kg-osok mezőnyében Glodi Eneste (norvég)-Szili István, illetve a 91 kg-ban Elein Alizade (azeri)-Darmos József nyolcaddöntőkre kerül sor.