Társoldalunk:

Pacquiao technikai KO-val győzte le De La Hoyát

2008.12.07. 12:17

A fülöp-szigeteki Manny Pacquiao a nyolcadik menetben technikai KO-val legyőzte az amerikai Oscar De La Hoyát a két ökölvívó Las Vegas-i, váltósúlyú összecsapásán.

A mérkőzés nem világbajnoki övért zajlott, az érdeklődés azonban világszerte nagy volt iránta, mivel a profi boksz két igen népszerű figurája csapott össze az MGM Grandben.

Pacquiao - aki először küzdött ebben a súlycsoportban - már az első pillanatoktól irányította a meccset, gyakorlatilag minden téren fölé nőtt riválisának, és védekezésre kényszerítette a teljesen enervált De La Hoyát. Utóbbi értékelhető akciót is alig jegyezhetett, s a találkozó közepére le is lassult és tanácstalanná vált.

A vég aztán a nyolcadik menetet követően jött el, ugyanis a bedagadt szemű De La Hoya nem jött ki a következő felvonásra, és a sarokban ülve jelezte, hogy - pályafutása során először - feladja a további küzdelmet.

A WBC-nél (Boksz Világszervezet) könnyűsúlyú világbajnok Pacquiao 48. győzelmét ünnepelhette, De La Hoyának - aki hat különböző súlycsoportban is vb-címet szerzett - ez volt a hatodik veresége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK