Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt saját bevallása szerint tökéletesen felkészült az ukrán Jurij Barasjan elleni szombati összecsapásra, így a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka bízik a tizenegyedik címvédésben.

"Barasjan személyében nagyon erős ellenfelet kaptam, aki intelligens és okosan bokszol. Thomas Ulrich ellen megmutatta milyen képességekkel rendelkezik. Száz százalékig felkészültem!" - mondta a profiboksz.hu beszámolója szerint a magyar bokszoló a magdeburgi gála előtt tartott utolsó sajtótájékoztatóján.

Erdei edzője, Fritz Sdunek továbbra is izgalmas mérkőzésre számít az orosz iskolát erősítő Barasjannal szemben, aki nagyon tiszteli Erdei kvalitásait. "Nagyon tisztelem őt, nagyszerű világbajnok, aki nagyon tapasztalt, gyors, rendkívül mozgékony a ringben és remek taktikusként ismert. De felkészültem a meccsre, motivált vagyok és meg akarom fosztani a címétől" - nyilatkozta az ukrán kihívó.

Forrás: MTI

A szombati ellenfelek békés hangulatban pózoltak a fotósokak

Erdei mellett a nagyközépsúlyú Balzsay Károly is ringbe lép, méghozzá szintén a WBO világbajnoki övéért, csakhogy ő kihívóként küzd meg az orosz Gyenyisz Inykinnel.

"Nagyon sokat kellett ezért a címért dolgoznom és sokat is vártam rá. A világbajnoki címmel minden megváltozott, most már tudom mik az erősségeim, én vagyok a világbajnok. De Károly egy nagyon erős ellenfél, csakhogy én sokkal erősebb vagyok!" - mondta Inykin magabiztosan.

Balzsay sajnálja, hogy sérülése miatt elmaradt a szeptemberi összecsapás, de újult erővel várja a hétvégi mérkőzést: "Jól ismerem Inykint, erős ellenfél, de mindenkinek meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes és meg fogom szerezni a címet!"

A gála programjában szintén fellép a második profi meccsére készülő Bedák Pál, aki román ellenfelet kapott a profi debütáns Laurent Ucristinel Balmau személyében. A főszereplők szerdán 17 órától nyilvános edzésen vesznek részt, a mérlegelésre pénteken 15 órakor kerül sor.