Vágólapra másolva!
A szombathelyi székesegyházban vettek végső búcsút barátok, ismerősök, tisztelők, tanítványok a január 9-én, életének 72. évében elhunyt Németh Páltól, a Dobó SE legendás trénerétől.

A gyászolók 9 órától róhatták le kegyeletüket egy-egy szál virággal, majd gyászszertartás következett. Ezután Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke, Ipkovich György polgármester, Schulek Ágoston, a Magyar Atlétikai Szövetség, illetve Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke búcsúzott a "dobópápától".

Schulek Ágoston Németh Pál munkába vetett hitét, kitartását, következetességét, emberi tartását és tanítványai irányába megnyilvánuló szeretetét emelte ki beszédében.

A búcsúztatáson mintegy nyolcszázan vettek részt, a sportág képviselői az ország távoli pontjairól is elutaztak Szombathelyre, hogy ezzel is tisztelegjenek Németh Pál életműve előtt. Az urna felszentelése és elhelyezése az oladi altemplomban, szűk családi körben történt meg.

Forrás: MTI

Hárman a leghíresebb tanítványok közül: Divós Katalin, Pars Krisztián és Gécsek Tibor

Németh Pál 1977-ben kezdte el az edzősködést a Haladás VSE együttesében, a kalapácsvetőket és a diszkoszvetőket készítette fel. Edzősége alatt több olimpiai, Európa- és világbajnoki érmes dobót nevelt - többek között Pars Krisztiánt, Gécsek Tibort, Horváth Attilát, s fiát, Németh Zsoltot. 1989-ben hivatalosan nyugdíjba vonult, de folytatta az edzői munkáját. 1985-ben kapott mesteredzői címet. Az év edzőjévé választották 1998-ban.