Társoldalunk:

Armstrong tizenkét doppingvizsgálata

2009.01.18. 11:39

Már tizenkét doppingvizsgálaton esett át Lance Armstrong profi kerékpáros azóta, hogy három hónapja bejelentette visszatérését. A legendás amerikai sportoló három év kihagyás után Ausztráliában versenyzett először, s a mezőnnyel együtt, 64.-ként érkezett a célba.

A 37 éves bringás a kedden kezdődő ausztrál Tour Down Underre készül, és a helyszínen már kétszer rendelték ellenőrzésre. "Ha bárkinek kétsége merül fel az idei teljesítményemmel kapcsolatban, remélem, ez meggyőzi" - jegyezte meg a hétszeres Tour de France-győztes csúcstartó.

Armstrong három év kihagyás után szállt először nyeregbe a Tour Down Under felvezetőjén, az 51 km-es adelaide-i viadalon, és a mezőnnyel együtt, 64.-ként érkezett célba.  "Jól éreztem magam, sokat edzettem a visszatérésem előtt erre a versenyre, sikeresen túlvagyok rajta, és várom a keddi újabb startot" - mondta, majd hozzátette: csapata, az Astana vezetőinek intelmeire hallgatva elsősorban arra ügyelt, hogy ne keveredjék bele semmiféle kalamajkába, s kerülje el az esést.

A versenyen - amelyet a hazai Robbie McEwen nyert meg - 133 kerekes indult, és bár a belvárosban zajló vetélkedésben zömmel ausztrálok vettek részt, a legnagyobb figyelem mégis Armstrong visszatérését övezte, akire a beszámolók szerint csaknem 140 ezren voltak a helyszínen kíváncsiak. 
   

KAPCSOLÓDÓ CIKK