Vágólapra másolva!
Ökölvívó-egyesület alakult a korábban a sportág hazai fellegvárának számító Salgótarjánban. Az elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozó Salgótarjáni Box SE csütörtöki, sajtótájékoztatóval egybekötött közgyűlésén részt vett Kovács László, a férfiökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya és Erdei Zsolt félnehézsúlyú profi világbajnok is.

Kovács kapitány bejelentette: Salgótarjánban tartják majd a 2010-es ifjúsági olimpiára készülő fiatalok edző- és válogatómeccseit.

Széky Miklós, az egyesület elnöke elmondta: toborzókat hirdetnek a városi iskolákban, de már így is 20-30 gyerek jár az edzésekre.

Az SE titkára és vezetőedzője az olimpiai harmadik, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Botos András, aki a megújuló bokszélet felfuttatása érdekében, 12 év után költözött vissza Salgótarjánba Nyíregyházáról.

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka azzal biztatta a gyerekeket, hogy bárkiből bármi lehet, ha van elég hit a célok eléréséhez, egyúttal ígérte: ahogy csak tudja, segíti az egyesületet.