Vágólapra másolva!
Ungvári Attila szombaton szerzett harmadik helye után - amely a 73 kg-os súlycsoportban született -, vasárnap is összejött egy bronzérem cselgáncsozóinknak a Hungária-kupán. A Világkupa-sorozat budapesti állomásán a 81 kg-ban Nagysolymosi Sándor állhatotott a dobogó alsó fokára a Körcsarnokban.

Kihasználva, hogy a házigazda súlycsoportonként négy versenyzőt nevezhet, vasárnap a 81, a 90, a 100 és a +100 kg-ban együttesen tizenhat dzsúdósunk próbált szerencsét. A 90 kg-ban azonban nem sokáig kellett indulóink útját követni, mert Ledényi Levente, Madarász Tamás, Havas Balázs és Weisz Krisztián már az első meccsét elvesztette, így kiesett. Hasonlóan járt a 100 kg-ban Horváth Tamás és Ganter István, a +100 kg-ban pedig Jarányi Zsolt, Juhász Ádám és Dusa Ákos is.

A 81 kg-ban ugyanakkor nagyon elkapták a rajtot a mieink, mert ebben a súlycsoportban az első nyolc meccsüket megnyerték. A 32 közé jutásért Krizsán Szabolcs, ifj. Nagysolymosi Sándor, Csoknyai László és Gera Csaba is legyűrte az ellenfelét, majd mind a négyen vették a következő akadályt is. A kategória kilencedik magyar érdekeltségű mérkőzésén Krizsán már nem bírt az argentin Lucentivel, három társa azonban újra győztesen hagyta el a szőnyeget. Nagysolymosi az orosz Pismakovot, Csoknyai az egyiptomi Abdelakhert, Gera pedig a grúz Sincsikasvilit intézte el.

Nagysolymosi az elődöntőbe is beverekedte magát, két vazarival, vagyis ipponnal nyert a kubai Cardenas Borroto ellen. Csoknyai a szlovén Sedejtől ipponnal, Gera az ukrán Vaszilenkótól vazarival kapott ki, és a vigaszágon a két magyar egymással került volna szembe. Ám ez az összecsapás elmaradt, mert Gera visszalépett, így Csoknyai bízhatott abban, hogy megszerzi a bronzérmet.

Nagysolymosit az elődöntőben már megállította a Krizsánt is kiejtő Lucenti, aki öt másodpreccel a vége előtt dobott ippont az addig vazarival vezető honfitársunkon. De legalább a magyar éremszerzés biztos volt, mert az egyik bronzért Nagysolymosi és Csoknyai küzdhetett. S ippont érő leszorítással előbbi kerekedett felül.

"Az elődöntő után nem volt könnyű összekapnom magam, mert ott nagyon bosszantó vereséget szenvedtem, de örülök, hogy a harmadik helyet sikerült megszereznem. "Csokival" jól ismerjük egymást, van amikor ő nyer, máskor én, szóval, kellett egy kis szerencse is ahhoz, hogy most az enyém legyen a bronz" - nyilatkozta Nagysolymosi Sándor.

A 90 kg-ban Farkas Bálint két, az Európa-bajnok és vb-bronzérmes Hadfi Dániel egy győztes meccs után búcsúzott, és a +100 kg-ban Bor Barna is csak egy mérkőzést tudott megnyerni.

Eredmények:
81 kg (47 induló): 1. Lucenti (argentin), 2. Sedej (szlovén), 3. ifj. Nagysolymosi Sándor és Barkuszki (fehérorosz), 5. Csoknyai László és Vaszilenko (ukrán), 7. Gera Csaba és Cardenas Borroto (kubai)

90 kg (36 induló): 1. Kazusonyak (fehérorosz), 2. Gogocsuri (grúz), 3. Gaszijev (orosz) és Li Kju Von (dél-koreai), 5. Geraszimenko (orosz) és Schirnhofer (osztrák), 7. Randl (szlovák) és Josida (japán)

100 kg (43 induló): 1. Despaigne (kubai), 2. Correa (brazil), 3. Bataille (francia) és Fabre (francia), 5. Loriasvili (grúz) és Meeuwsen (holland), 7. Borodavko (lett) és Szamojlovics (orosz)

100 kg (25 induló): 1. Kandzsaliasvili (grúz), 2. Kamikava (japán), 3. Bryson (kubai) és Vuijsters (holland), 5. Bosztanov (orosz) és Ceraj (szlovén). 7. Johansson (svéd) és Padar (észt).