Vágólapra másolva!
Az 51 kg-os súlycsoportban szereplő Szabó Emese ezüstérmet szerzett a vilniusi birkózó Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a viadal honlapja alapján a döntőben két menetben (0-1, 0-1) kapott ki az orosz Jekatyerina Krasznovától.

Szabó a nyolcaddöntőben a tavalyi Eb bronzérmesét, a finn Tiina Ylinent győzte le, majd a nyolc között az olasz Francine de Paolánál bizonyult jobbnak, a fináléba kerülésért pedig a spanyol Maria del Mar Serranót verte. A döntő előtti mindhárom összecsapását két menetben nyerte.

Éremért mérkőzhetett Godó Kitti is, de az 59 kg-os súlycsoport magyarja a helyosztón két szakaszban (0-1, 0-3) vereséget szenvedett az orosz Julija Rekvavától, ezzel ötödikként zárt.

Godó az első mérkőzésén nem bírt Johanna Mattssonnal, két menetben kikapott, de mivel a svédek junior világbajnoka a döntőig menetelt, a magyar birkózó a vigaszágon folytathatta szereplését. Ott aztán három szakaszban győzött az olasz Sabrina Esposito ellen, ezzel nyílt lehetősége nyílt a bronzérem megszerzésére, ami végül nem jött össze neki.

Eredmények, 51 kg:
1. Jekatyerina Krasznova (Oroszország), 2. SZABÓ EMESE, 3. Julija Blahinja (Ukrajna) és Francine De Paola (Olaszország)

a döntőben: Krasznova-SZABÓ 2-0 (1-0, 1-0)

59 kg:
1. Johanna Mattsson (Svédország), 2. Irina Hariv (Ukrajna), 3. Julija Rekvava (Oroszország) és Meryem Selloum (Franciaország), 5. GODÓ KITTI

a döntőben: Mattsson-Hariv 2-0 (1-0, 2-0)

67 kg:
1. Katerina Burmisztrova (Ukrajna), 2. Zumrud Kurbangadzsijeva (Azerbajdzsán), 3. Ralica Ivanova (Bulgária) és Julija Bartnovszkaja (Oroszország)
Magyar induló nem volt.

a döntőben: Burmisztrova-Kurbangadzsijeva 2-0 (1-0, 1-0)