Vágólapra másolva!
Hajnalban, magyar idő szerint két óra körül, Melbourne-ben elhunyt Nagy András győri profi ökölvívó.

A félnehézsúlyú, kadett vb-n ezüstérmes sportoló május 1-jén, egy ausztráliai edzőmérkőzés után - melyen igen komoly KO-vereséget szenvedett - rosszul lett, azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, ödéma keletkezett a koponyájában. Az orvosok küzdöttek az életéért, kétszer is - múlt pénteken, majd hétfőn - megműtötték, miközben mesterséges kómában tartották.

"Hajnal négykor értesültem az esetről, információim szerint véletlen baleset okozta a tragédiát, egy edzőmérkőzésen összefejelt partnerével, és vérömleny keletkezett a fejében" - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke. "Pénteken és hétfőn is megoperálták, de nem tudtak rajta segíteni. Ez sajnos benne van a pakliban. Nagyon tehetséges bokszoló volt, 19 évesen már felnőtt világbajnokságon szerepelt. Anyagi problémái miatt állt profinak, amit én nagyon sajnáltam."

A kisalföld.hu beszámolója szerint édesanyja, testvére és menyasszonya, amint értesültek a történtekről, azonnal útnak indultak Melbourne-be, Ausztráliában azonban szomorú hír várta őket: Nagy András szervezete feladta a harcot, csupán a műszerek tartották már életben - csütörtökig.

A magyar bokszoló a Vasasban érte el a legnagyobb sikereit, 2005-ben 75 kg-ban világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban. Amatőr karrierje befejeztével horvát licenccel versenyzett a profik között, és 3-0-s mérleggel rendelkezett. Huszonhárom éves volt.