Társoldalunk:

Fazekas gerincsérv miatt nem indul az atlétikai-vb-n

2009.07.06. 19:55

Gerincsérve kiújulása miatt nem vesz részt az augusztusi, berlini atlétikai-világbajnokságon a diszkoszvető Fazekas Róbert.

A hazai sportági szövetség (MASZ) hétfői tájékoztatása szerint a tavalyi, pekingi olimpián nyolcadik helyezett Fazekasnak múlt kedden súlyemelés közben megroppant a dereka, majd másnap még dobott vele, a lába azonban elkezdett zsibbadni, és a fájdalmai sem múltak el.

A vizsgálatot követően bebizonyosodott, hogy a 15 éve már egyszer megműtött gerincsérve szakadt ki, ami annyit jelent, hogy a 2009-es szezon véget ért számára.

"Amikor megtudtam a pontos diagnózist, hogy gerincsérvem van, és nem lehetek ott a világbajnokságon, azt hittem, elsírom magam" - idézte a MASZ közleménye Fazekas Róbertet. "Nagyon jól ment a dobás, kezdtem elhinni, hogy komoly szerep juthat nekem Berlinben. Egy percig sem gondolkozom azon, hogy befejezem. Jöttem már ki ennél nagyobb gödörből is. Egyeztettem a MASZ vezetőivel, a Haladás VSE ügyvezetőjével és persze fő támogatómmal, Czeglédy Csabával is. Kivétel nélkül mindenki biztosított arról, hogy nem engedi el a kezem, és segít felkészülni a jövő évi, barcelonai Európa-bajnokságra, hiszen most már csak az lebeg előttem."

A Haladás VSE világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok diszkoszvetője - akit a 2004-es athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztottak - hároméves kihagyás után tért vissza, s lett nyolcadik a tavalyi ötkarikás játékokon. A szövetség tájékoztatása szerint az idei felmérések alapján jogosnak tűnt az elvárás, hogy Berlinben dobogóért küzdhet majd.

Az atlétát jövő kedden Budapesten műti Varga Péter Pál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK