Vágólapra másolva!
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes maratoni mérkőzésen legyőzte csütörtökön az olasz Tathiana Garbint a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás nőitenisz-torna nyolcaddöntőjében.


A folytatásban Garbin 3:1-re meglépett, ám a Vasas teniszezője remek megoldásokkal visszakapaszkodott, csakhogy 5:3-nál elvesztette adogatását. Ellenfele viszont élt a lehetőséggel, és előbb kiegyenlített, majd 7:5-re besöpörte a második szettet.

Az utolsó játszmában Szávay a kettős hibák mellett többször is rontott a befejezéseknél, de az olasz is sokat bizonytalankodott. Úgy tűnt, hogy a sorozatos brékekből Garbin jön ki jobban, de 5:4-nél elbukta a szerváját, a magyar azonban a sajátja után az övét is megnyerte, így 3 óra 8 perc elteltével kicsikarta a győzelmet. A két játékos összesen 22-szer vette el egymás adogatását. Szávay a negyeddöntőben a magyar származású, svájci Timea Bacsinszkyval találkozik.

Marosi Katalin és Sharon Fichman játék nélkül jutott be a párosok elődöntőjébe. A magyar, kanadai duó a harmadik helyen kiemelt Lucie Safarova, Galina Voszkobojeva cseh, kazah kettőssel találkozott volna a versenynap utolsó összecsapásán, ám a rivális jelezte, hogy Safarova combizomhúzódása miatt nem tud kiállni. Így Marosiék játszanak az elődöntőben az ukrán Bondarenko nővérek ellen.

A WTA honlapja szerint pénteken a centerpályán délben kezdődik a program, az egyesek negyeddöntőjében először Aljona Bondarenko és Shahar Peer mérkőzik. Legkorábban 14.45 órakor lép pályára Szávay Ágnes és Timea Bacsinszky, majd a sort Patty Schnyder és Alisza Klejbanova zárja. Az 5-ös pályán Edina Gallovits és Petra Martic 13 órától küzd meg egymással, majd a párosok elődöntőjében Marosiék következnek.

egyes, nyolcaddöntő:
Szávay (4.) - Garbin (olasz) 7:6 (7-2), 5:7, 7:5
Schnyder (svájci, 1.) - Camerin (olasz) 6:3, 6:2
Klejbanova (orosz, 5.) - K. Bondarenko (ukrán) 4:6, 6:4, 6:4
Bacsinszky (svájci) - Mayr (osztrák) 0:6, 6:3, 6:4

a negyeddöntő párosítása:
Szávay - Bacsinszky
Schnyder - Klejbanova
Gallovits (román) - Martic (horvát)
A. Bondarenko (ukrán, 6.) - Peer (izraeli)