Vágólapra másolva!
A 200 méteren aratott pénteki sikert követően szombaton 500-on is győzött a magyar vegyes csapat a dél-koreai Ulszanban zajló sárkányhajó csapat-világbajnokságon.

A hazai kajak-kenu szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint az ellenfelek megint nem tudták megszorítani a magyarokat, ismét mindhárom időfutamot megnyerték Kozmann Györgyék, így az összidejük is nekik lett a legjobb. A dobogó második fokára az oroszok állhattak fel, a harmadik helyen a japán csapat végzett. Vasárnap a 2000 méteres versenyek következnek, aztán indul a válogatott a tajvani Világjátékokra.

Négy második és két harmadik helyet szereztek a magyar csapatok a Lágymányosi Öbölben zajló XIII. sárkányhajó klublegénység Európa-bajnokság szombati, 200 m-es döntőiben. A viadal honlapja szerint az úgynevezett premier kategóriában a nőknél és a vegyeseknél is a Dragonász lett a második, míg a szenior nőknél és a juniorok nyílt kategóriájában a Dragon Aqua SE, illetve a Dunaföldvári STE zárt ezüstérmesként. Dragon Aqua SE szenior vegyes csapata és a Dunai Sárkányok STE Vác együttese harmadik lett, utóbbi a szenior nyílt versenyben. Vasárnap az 500-as futamokat rendezik az Eb-n.