Vágólapra másolva!
Cseh László a második, Kis Gergő pedig a harmadik helyen jutott be a 400 méteres vegyesúszás vasárnap esti döntőjébe a római világbajnokságon. A nőknél is két magyar döntős lesz ebben a számban, Hosszú Katinka a harmadik, Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik idővel finalista.

A 200 vegyesen ezüstérmes Cseh 4:10.33-as idővel rajt-cél győzelmet aratott előfutamában, gyorson egy kicsit már ki is engedett, míg Kis Gergő szokása szerint éppen az utolsó ötven méteren gyújtotta be a rakétákat, minek köszönhetően a második lett Cseh mögött.

A két magyarnál csak az amerikai Tyler Clary ért el jobb időt (4:10.04), míg a 200 vegyest világcsúccsal nyerő Ryan Lochte a negyedik helyen (4:11.05) jutott döntőbe.

Cseh László elégedett volt a délelőtti teljesítményével: "Nem ment rosszul az úszás, a 100 gyorson kiengedtem. Az volt a feladat, hogy menjek egy jó iramot, az idő most nem volt fontos. Lochte továbbra is jó formában van, meg kell hagyni" - mondta.

A 200-on nyolcadik Kis így nyilatkozott: "A harmadik idő az enyém, ez jó, de még jobb lenne, ha a döntő után is ez a szám állna a nevem mellett. Gyorson láttam, hogy Laci kienged, megpróbáltam ráúszni, hogy biztosan benn legyek a fináléban."

A szám női változatában Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is bejutott az esti döntőbe. A vb-n eddig két bronzérmet szerztett Hosszú 4:35.15 perccel nyerte futamát a zimbabwei Kirsty Coventry előtt, Jakabos 4:37.47 perces egyéni csúccsal negyedik lett.

Összesítésben Hosszú harmadikként, Jakabos a nyolcadik helyen került a fináléba, a legjobb időt Stephanie Rice produlkálta 4:34.62-vel.

"Örülök az eredményemnek, jól esett a reggeli úszás" - mondta Hosszú. "Nem szeretnék most arra gondolni, mi lesz este. Így a vb vége felé érzem én is, hogy fáradok, azért az utolsó fellépésemen szeretnék mindent beleadni. A lényeg, hogy ebben a számban is döntős vagyok, ez külön öröm az eddigi két bronzérmem mellé."

"Tudtam, hogy csak egyéni csúccsal van esélyem bekerülni a legjobb nyolcba" - nyilatkozott Jakabos. Sikerült, az esti döntőben pedig a cél egy újabb egyéni csúcs."