Társoldalunk:

Kótai Erdeivel készül következő meccsére

2009.08.05. 10:44

A profi ökölvívó pályafutását három és fél év után újrakezdő egykori nagyváltósúlyú WBF- és IBO világbajnok Kótai Mihály (34-2-1) Erdei Zsolt segítségével készül debreceni fellépésére. A Shield Security K-1 Magyar GP keretein belül bokszoló Kótai jó bunyóval szeretné elnyerni a közönség kegyeit augusztus 19-én a Főnixben, a román Mihai Macovei (7-5-0) ellen.

Kótai Mihály nagy küzdő. Ezt több mint 200 amatőr és 37 profi mérkőzésen bizonyította. 2006-ban krónikus hátfájdalmai miatt visszavonult, élte a hétköznapi emberek életét, s szép lassan magára szedett 30 kilót.

Jelentős túlsúlya azonban egyre több egészségügyi problémát okozott számára, ezért 2009 januárjában úgy döntött, megszabadul a feleslegtől, rendszeres edzésekbe kezdett. Ahogy csúsztak le a kilók, úgy hiányzott egyre jobban a ring Kótainak, érezte, bunyó nélkül nem teljes az élete. Nyár elején jelentkezett egykori mesterénél, Veres Lászlónál, júliusban, Várpalotán pedig már visszatérő ütközetét is sikerrel abszolválta: hat menetben verte a debreceni Szabó Tituszt.

"Ez a meccs talán nem is a bunyóról, sokkal inkább a visszatérésről szólt" - fogalmazott Kótai Mihály. "Meglepett a rengeteg ember, jó érzés volt ilyen környezetben ringbe lépni. Az utolsó menet már nekem is tetszett, ott már csináltam olyan dolgokat, melyek közelítenek az igazi Kótai Misihez. Szabó Titusz jó ellenfél volt, köszönöm neki, hogy végighajtotta a meccset. Élveztem a bunyót, annak pedig külön örültem, hogy már Várpalotán megtudtam, augusztusban a debreceni Főnix csarnokban lesz mérkőzésem."

Veres László tanítványa visszatérő ütközete után csak minimális pihenőt engedélyezett magának, rutinos öklözőként tisztában van azzal, mennyi és milyen munkát kell elvégeznie ahhoz, hogy újra csúcsformába kerüljön. Felkészülését egy igazi klasszis, a félnehézsúlyú WBO-világbajnok Erdei Zsolt is segíti.

"Óriási plusz ez számomra, amit ki is használok. A múlt héten többször kesztyűztünk együtt, s úgy néz ki, erre a következő hetekben is lesz alkalom, minimum három közös tréninget terveztünk. Ezúton is szeretném megköszönni Zsolt segítségét, a vele való közös munka nagyban befolyásolja a felkészültségemet, edzettségi állapotomat!" - tette hozzá a Tornádó becenévvel illetett Kótai.

Szükség is lesz a jó formára, a Shield Security K-1 Magyar Nagydíj szervezői az ellenfélválasztás során nem finomkodtak, nem egy tipikus felhozó bunyóst szerződtettek Kótai Mihály vetélytársául. A román Mihai Macovei kitűnő fizikai állapotban lévő, nagyütő bokszoló, két címmeccsen van túl, összemérte már erejét Kótai volt klubtársával, a tehetséges lengyel Proksával is.

Kótai még látta román druszáját, de az edzője igen: "Én még nem láttam bokszolni a srácot, edzőm, Veres Laci viszont ismeri, ő állt Proksa sarkában, amikor az Macovei ellen meccselt. Óriási a harci kedvem, a Főnixben jobb bunyót akarok bemutatni, mint Várpalotán. Nagyon szeretem ezt a környéket, olyan mintha otthon lennék, hiszen Rakamazról származom. Szép emlékek kötnek Debrecenhez, többször vettem részt és győztem a Bocskai-emlékversenyen, sőt egy évig a debreceni bokszklub igazolt versenyzője is voltam. Remélem, jó hangulatú gálán, sok néző előtt bokszolhatok, bízom benne, hogy Szabolcsból is érkeznek majd szurkolók. Szeretnék örömet okozni a csarnok közönségének, s olyan formát mutatni, ami megerősít célom elérésében: újra a világbajnoki címért akarok harcolni! Bemegyek a ringbe és meg fogom verni a román fiút!"

A mérkőzést a magyar ökölvívás legendája, Kovács "Koko" István vezeti, ezzel is tovább növelve az összecsapás rangját. A legolcsóbb belépő 2900, a legdrágább 9900 forintba kerül. További információk a k-1.hu oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK