Vágólapra másolva!
Meglepődött a bokszvilág nagy része, amikor bejelentették, Jürgen Brähmer és Alekszij Kuziemski a WBO ideiglenes, azaz interim félnehézsúlyú profiboksz-címéért száll majd szorítóba az augusztus 22-i budapesti gálán.

Az okokat sokak találgatták, de talán most valamelyest tisztább vizet önthetünk a pohárba, hiszen a WBO közzétette a hivatalos világbajnok, Erdei Zsolt július 30-án kelt levelét.

"Sajnálatos módon nem vagyok abban a pozícióban, hogy ezt a rangos címet meg tudjam védeni augusztus 22-én Budapesten, mivel a felkészülési idő túl rövid volt a számomra. Továbbra is türelmetlenül várok arra, hogy egy igazán nagy névvel bokszolhassak, de ez a lehetőség még nem jött el ezidáig. Éppen ezért beleegyezek, hogy az augusztus 22-i gálán a WBO ideiglenes félnehézsúlyú címéért szálljanak harcba, azzal a kikötéssel, hogy továbbra is én vagyok az igazi világbajnok, és ennek a mérkőzésnek a győztese kötelezve lesz arra, hogy az év vége előtt megküzdjön velem a világbajnoki címért. Most erre a meccsre készülök és arra, hogy folytathassam sikeres együttműködésem a WBO-val" - áll az Erdei Zsolt által írt levélben.