Vágólapra másolva!
A 64 kg-ban szereplő Káté Gyula bronzérmet szerzett a milánói ökölvívó-világbajnokságon. A magyar bokszoló a pénteki elődöntőben 8-7-re kapott ki az amerikai Frankie Gomeztől.

Pénteken a késő esti órákban lépett szorítóba a milánói amatőr ökölvívó világbajnokság 64 kg-os elődöntőjében Káté Gyula, ellenfele az amerikai Frankie Gomez volt. A találkozó tapogatózó első perccel kezdődött, és úgy tűnt, egyik bunyós sem akar feleslegesen kockáztatni.

A szoros nyitó etap végül kétpontos Gomez-előnnyel zárult, majd a második felvonás záró percében már Káté vezetett egy egységgel, de a menet utolsó másodpercében kiegyenlített az amerikai (5-5). A mindent eldöntő befejező három perc nagyon szoros küzdelmet hozott, és végül minimális különbséggel (8-7) a gyakorlatilag végig vezető Gomezt hozták ki győztesnek a pontozók.

A vereséget szenvedett 27 éves magyar kiválóságnak a fájó kudarc ellenére sincs oka a szégyenkezésre, ugyanis végig teljesen egyenrangú ellenfele volt az előzetesen esélyesebbnek tartott amerikainak - írta a profiboksz.hu. A tavaly Európa-bajnoki második Káté révén négy év után szerzett ismét világbajnoki érmet magyar ökölvívó. Legutóbb 2005-ben Bedák Pál (48 kg) lett ezüstérmes a kínai Mienjangban rendezett vb-n.