Vágólapra másolva!
Pars Krisztián a harmadik helyen végzett a férfi kalapácsvetők között a Szalonikiben zajló atlétikai Világdöntő második napján, vasárnap. A 77,49 méterig jutott olimpiai ezüstérmes szombathelyi versenyzőt az ötkarikás bajnok, vb-győztes szlovén Primoz Kozmus (79,80 m) és a lett Igor Sokolovs (79,32) előzte meg.

Az augusztusi világbajnokságon negyedik magyar dobó - a nemzetközi szövetség honlapja alapján - utolsó, negyedik kísérletére érte el legjobbját, mellyel sikerült leszorítania a dobogóról az orosz Alekszej Zagornyijt.

Papp Krisztina a tizedik helyen végzett 3000 méteren. A berlini világbajnokságon 5000 méteren döntős magyar hosszútávfutó 8:58.47 perces idővel ért célba, és két vetélytársát utasította maga mögé. A számot az etióp Meseret Defar nyerte 8:30.15-tel.

A Világdöntőben szombaton Kővágó Zoltán negyedik lett diszkoszvetésben.

Az amerikai Carmelita Jeter minden idők ötödik legjobb eredményével, 10.67 mp-cel nyerte a női 100 métert. A berlini világbajnokság bronzérmese ezzel a világ harmadik leggyorsabb nője lett, hiszen korábban csupán két honfitársa, a világcsúcstartó Florence-Griffith Joyner (10.49 mp, 10.61, 10.62) és Marion Jones (10.65 mp) futotta le ennél rövidebb idő alatt a klasszikus sprinttávot.

A kirobbanó formában versenyző Jetert riválisai meg sem tudták közelíteni, a második helyen célba érő olimpiai és vb-aranyérmes jamaicai Shelly-Ann Frasert (10.89 mp) több mint két tizeddel előzte meg.

Jeter elképesztő futását megelőzően megcsodálhatta a közönség az elmúlt időszak első számú atlétáját, a jamaicai Usain Boltot is, aki kiszolgálta a publikumot: remek, 19.68 mp-es idővel győzött 200 méteren.