Vágólapra másolva!
A belga Kim Clijsters nyerte a női egyest a US Openen, miután a fináléban két szettben legyőzte a dán Caroline Wozniackit. Clijsters elődöntős legyőzöttjét, Serena Williamst tízezer dolláros pénzbírsággal sújtották. Az amerikai később elnézést kért viselkedéséért.

Tízezer dolláros pénzbírsággal sújtották Serena Williamst, mert a női egyes elődöntőjében magából kikelve üvöltözött a vonalbíróval.

Ez a legmagasabb pénzbüntetés, amelyet Grand Slam tornán sportszerűtlen viselkedésért kiszabhatnak.

Williams magából kikelve üvöltözött az egyik vonalbíróval, ám utólag megbánóan nyilatkozott tettéről.

"Elvesztettem az önuralmamat, és a csata hevében nem tudtam fékezni az érzelmeimet. Helytelenül viselkedtem, tanulok az esetből, és kérem rajongóim megértését" - írta vasárnap S. Williams.

Egy nappal korábban a 28 éves címvédő még egészen más szavakat intézett a lábhibát bemondó asszisztenshez. "Istenemre esküszöm, hogy lenyomom a torkodon ezt a labdát, érted? Örülj, hogy nem teszem meg" - ordította ütőjét fenyegetően rázva, sőt, állítólag azt is kilátásba helyezte, hogy megöli a vonalbírót. Utóbbit azonban tagadja.

Serena Williams az elődöntőbe jutásért 350 ezer dollárral gazdagodott.

A döntőt Williams legyőzője, Clijsters alig több mint másfél óra játékkal nyerte. A belga játékos élete második GS-győzelmét aratta egyesben, 2005-ben ugyancsak New Yorkban tudott nyerni. A szülés után visszatért Clijsters személyében először diadalmaskodott olyan játékos a US Openen, aki nem volt kiemelve.

"Nem így terveztem ezt az évet. Azt hittem, az idei tornákon felveszem a ritmust, és lassan játékba lendülök" - mondta szerényen a 26 esztendős anyuka.

US Open, női egyes, döntő:
Clijsters (belga) - Wozniacki (dán, 9.) 7:5, 6:3