Vágólapra másolva!
Teljesen felkészültnek érzi magát, és biztos a győzelmében a címvédő ukrán Vitalij Klicsko, aki magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze a WBC (Boksz Világtanács) nehézsúlyú vb-övéért az amerikai Chris Arreolával Los Angelesben.

A Staples Centerben sorra kerülő ringcsata előtt általános a vélemény, hogy a mexikói gyökerű, de már Los Angelesben született Arreola nem tudja letaszítani a királykategória trónjáról az ukrán óriást, aki részben szintén hazai környezetben lép a kötelek közé, mivel családjával évek óta ebben a városban él.

A 38 éves Klicskónak ráadásul otthonosabban mozoghat majd a helyszínen, hiszen a mostani a harmadik fellépése lesz a Staples Centerben.

A 201 centi magas világbajnok 40. profi meccsére készül, s két vereség mellett a további 37 mérkőzéséből 36-ot kiütéssel nyert meg. A 28 éves, 193 centire nőtt Arreola 27-szer lépett szorítóba a hivatásosok között, s valamennyit megnyerte, 24-et KO-val.

A kihívó a címmeccs előtt arra helyezte a hangsúlyt, hogy szeretne meglepetést okozni, s plusz hajtóerőt jelent számára, hogy mexikóiként ő lehet a boksztörténelem első nehézsúlyú világbajnoka, ha megveri Klicskót.