Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt novemberben a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övéért bokszol majd Giacobbe Fragomenivel. A hírt a magyar öklöző klubja, az Universum Box Promotion közölte.

Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka egy osztállyal feljebb, a cirkálósúlyban bokszolhat világbajnoki címért. A magyar ökölvívó ellenfele a WBC bajnoka, Giacobbe Fragomeni lesz. Erdei Zsolt lehet az első magyar bokszoló, aki nem a WBO-nál nyert vb-övet.

Az Erdei-Fragomeni összecsapást a németországi Kielben, a Sparkassen-arénában rendezik, november 21-én. Erdei mérlege 30-0-0, 17 KO, míg ellenfele a cirkálósúlyban 26-1-1, 10-et produkált. A cirkálósúly a nehézsúly és a félnehézsúly között helyezkedik el, a felső határa 90,7, az alsó 79,4 kg.

Erdei januárban bokszolt utoljára, azóta csak meghiúsult mérkőzései voltak. Korábban az [origo]-nak adott interjújában a világbajnok kijelentette: "A kezdetektől fogva elrontották a menedzselésemet. Amikor öt és fél éve megvertem Julio César Gonzálezt, hatalmas lehetőség előtt álltunk, én és az Universum. Hőst csinálhattak volna belőlem, de elmulasztották."

"Korábban voltak már olyan pillanatok, amikor azt mondtam, hogy inkább visszavonulok. De én nagyon szeretnék még bokszolni, nem tudok csak úgy kiszállni, mert akkor nem lenne lezárva a pályafutásom. Így nem hagyhatom abba a bunyót, ki kell tenni a pontot a mondat végére" - mondta egy másik interjújában Erdei.

Fragomeni 1969. augusztus 13-án született, öt évvel idősebb Erdei Zsoltnál. A milánói bunyós egyetlen vereségét a brit David Haye ellen szenvedte el, 2006 novemberében. Amatőrként Budapesten szerzett vb-bronzérmet 1997-ben.