Vágólapra másolva!
Nagyon aggódik Vitalij Klicsko felesége, Natalia férjének a testi épsége miatt. Az asszony azonban nem a ringbeli küzdelmek miatt félti férjét, hanem annak politikai pályája miatt.

Az idősebb Klicsko testvér nemrégiben tettlegességig fajuló vitába keveredett az ukrán parlamentben és aktív szerepet vállal a kijevi politikai életben.

"A politika sokkal veszélyesebb, mint a boksz. A sportban tiszták a szabályok és milliók követik figyelemmel az eseményeket. A politikában azonban majdnem minden megtörténhet a zárt ajtók mögött, szabályok nélkül. A feleségem azt mondta, hogy veszélyben vagyok. Itt nálunk, ha pénzed vagy, akkor te vagy a világ királya. Mindent meg lehet venni, a bírókat, a politikusokat és az újságírókat is.

Ez egy veszélyes küzdelem. A nők mindig aggódnak. Azonban férfiként én nem félek. A korrupcióellenes harc és a demokrácia megteremtése a hazámban a szívügyem. Szeretem a hazám, a családom és a szüleim. Az a célom, hogy Ukrajnában is olyan jó legyen az élet, mint Los Angelesben vagy Hamburgban" - mondta Klicsko az üggyel kapcsolatosan egy svájci napilapnak, majd üzent a Valujevet legyőző David Haye-nek is.

"Bármikor hajlandó lennék kiállni Haye ellen, és kiütném őt. Gratulálok neki a Valujev elleni győzelemhez, szoros, de megérdemelt siker volt. Talán jó lenne összecsapnunk a jövőben. Én készen állok mindenki ellen bunyózni. Mindenkinek megmutatom, hogy én vagyok a legerősebb nehézsúlyú a világon."

Haye-nek először John Ruiz ellen kell megvédenie a címét, hiszen az amerikai bunyós a hivatalos kihívó. "Nem hiszem, hogy Ruiz a legszórakoztatóbb bunyós a világon. Viszont nyert már világbajnoki címet, és azt nem tudod megcsinálni, ha rossz bokszoló vagy. Sokkal gyorsabb vagyok nála, ki fogom ütni őt" - mondta röviden a következő ellenfeléről a nagyszájú angol.