Vágólapra másolva!
Nem csak a magyar, de a külföldi bokszrajongókat is foglalkoztatta Erdei Zsolt szombati győzelme, amellyel a magyar ökölvívó megszerezte az egyik legrangosabb világszervezet, a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címét. A profiboksz.hu összeszedte a nemzeti elfogultságtól mentes, külföldi fórumózók véleményeit az Erdei-Fragomeni összecsapásról. 

"Döntetlenre adtam a mérkőzést, de vékonyan inkább Erdei nyert, tisztább ütéseket, kombinációkat vitt be a szorosabb menetekben."

"Én is döntetlent ítéltem meg, de semmi gond nincs azzal, hogy szűken Erdeit hozták ki. Átkozott jó, szoros mérkőzés volt, amit Fragomeni semmi esetre sem nyert meg."

"Ez az a meccs, amit még ma töltsetek le, haverok! IGAZI jó verekedés volt!"

"Csalásnak tűnik, ha Németországban ennyire szorosra adták."

"Nem volt csalás, de a másik oldalnak is oda lehetett volna adni. Nálam döntetlen jött ki."

"Erdei egy igazi férfi. Ő volt a félnehézsúly lineáris bajnoka, majd 25 fonttal feljebb ment, hogy új rémuralmat kezdjen."

"Erdei, a WBO és az Universum is egy vicc, senki nem veszi őket komolyan. Öner és Sauerland csak röhög Kohlon és a csalással lett bajnokain. Erdei az egyik ilyen."

"Erdei - aki egy magyar - az elmúlt néhány évben azzal keresett egy rakás pénzt, hogy olyan bokszolókkal bunyózott, akikről még senki nem hallott. De ezzel ő ki volt békülve, ahogy a menedzsmentje is, hiszen jelentős nézettséget értek el Németországban, ahol még nem PPV-konstrukcióban közvetítenek. Nem utálom Erdeit, nagyon rendes és vicces srácnak tűnik, csak a tényeket mondtam. Most meglátjuk, hogy Erdei egy igazán nagy meccset választ-e. Két címe van, egy igazán nehéz súlycsoportban bajnok, veretlen, jó esélye lehet élete legnagyobb pénzét megkeresni."

"Az Universum egy szemétláda, odaadták Erdei övét Brähmernek. Lehet, hogy el fogják hallgattatni Erdeit és megszabadulnak tőle, Brähmer pedig továbbviszi majd a hagyományokat, és senkik ellen védegeti a címet 5-6 éven át. Ez a német rajongóknak köszönhető, akik ostobák, és azt sem tudják, mi történik körülöttük."

"Erdei Zsolt WBC-bajnok, ez meglepő. A klubja is ellene volt, a háttere is ellene volt, mégis megcsinálta. Maximális tisztelet neki!"

"Erdei már Julio Gonzales, Hugo Garay és Tito Mendoza ellen is veszített. Elfogult bírókra van szüksége, hogy minőségi ellenfeleket megverhessen, ezért a klubja nem is hozza össze olyanokkal, akik kiüthetik. Papírbajnok cirkálósúlyban és papírbajnok félnehézsúlyban is. Ha Dawsonnal vagy Tavoris Clouddal bokszolna, simán kiütnék."

"Vicces dolog valakit papírbajnoknak hívni, aki két súlycsoportban is világbajnok, az egyikben évek óta. Ezek szerint számodra semmit nem jelent egy világbajnoki cím. Talán igaz, talán nem, de az biztos, hogy ez a fiú nagy trófeát szerzett, és kivívta magának a nemzetközi elismerést is, egy olyan súlycsoportban, ahol jóval nehezebb fickók vannak, mint akikkel előtte találkozott."

"Erdei az új Sven Ottke. Egy csomó kétes döntéssel a háta mögött, például Garay, Gonzales és Barashian ellen. Lassú és egysíkú. Semmi extra. Az ellenféllistája szánalmas. Megérdemli, hogy elfelejtsék a nevét, ha visszavonul."

"Erdei valóban semmi, a két Európa-bajnoki, világbajnoki aranyérmével, az olimpiai bronzérmével és azzal, hogy profiként két súlycsoportban lett világbajnok, veretlenül. Persze, és gyáva is. Olyannyira, hogy mikor Cloud visszatáncolt az Erdei elleni címegyesítéstől, akkor azonnal feljebb ment egy súlycsoporttal, és annyira félt, hogy bevállalt egy nála 17 fonttal nehezebb bokszolót, akit előzőleg csak Haye tudott megverni. És tőle is annyira megijedt, hogy leállt vele verekedni a meccs második felében, és egy centit nem lépett hátra, és félelmében meg is nyerte a mérkőzést. Rettenet gyáva ez az Erdei! De Tavoris Cloud nagyon bátor, kihátrált egy címegyesítő meccs elől, a lassú, egysíkú, gyáva Erdei ellen... Micsoda bátor gyerek!"