Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás szerint mindenki számára az volna a legjobb, ha a Magyar Televízió átértékelné és megváltoztatná döntését a jövő nyári, budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésére adott garancia visszavonásáról.

A hazai szövetség (MÚSZ) elnöke erről annak az összejövetelnek a keretében beszélt, amelyet a 2010-es magyarországi Eb-re jelentkezett önkéntesek tartottak szombaton a Margitszigeten.

"Óriási pofon lenne az egész magyar sportnak, az országnak, ha elvennék tőlünk a rendezés jogát, hosszan éreznénk ennek minden negatív hatását. Sem az úszókkal, sem a szállásukat már lefoglalt és kifizetett külföldi résztvevőkkel, sem a több tízezer sportrajongóval, sem ezzel a több száz lelkes önkéntessel nem tehetik meg, hogy veszni hagyják a sportág legnagyobb 2010-es eseményét" - mondta Gyárfás, aki egy hét múlva, szombaton személyesen lesz jelen a kontinentális szövetség, a LEN vezető testületének, a Bürónak az ülésén, amely dönt arról, hogy visszaveszi-e a rendezési jogot Budapesttől.

A megjelentek számából mindenesetre látszott, hogy a jövő esztendő egyik legrangosabb honi nemzetközi sporteseménye iránt óriási az érdeklődés: előzetesen csaknem félezren regisztráltak, a találkozóra pedig közel kétszázan jöttek el a Hajós Alfréd uszodába. Akadtak, akik vidékről érkeztek, így Debrecenből, Győrből és Székesfehérvárról is, a legfiatalabb alig múlt el 10 esztendős, míg a legidősebb 67 éves.

Forrás: [origo]

Jól sikerült az önkéntesek hangpróbája

A Magyar Úszó Szövetség elnöke az egybegyűlteket köszöntve igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy teljes erővel azon dolgoznak, jövő augusztusban ugyanitt kerüljön sor a kontinensviadalra. "Nem egyszerű a dolgunk, számos tényező hátráltat bennünket, de nem adjuk fel, nem adhatjuk fel" - mondta Gyárfás Tamás, aki arra kérte az önkénteseket, hogy jövőre, az esemény idejére töröljék szótárukból a "nem" szót, azaz bárki, akitől kérnek, kérdeznek valamit, mindenképp próbáljon meg segíteni vagy segítséget szerezni, elvégre egy ekkora esemény sikere legalább annyira múlik a szervezőkön és a versenyzők szereplésén, mint az önkéntesek nélkülözhetetlen munkáján.

Ruza József főtitkár, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója ezután rövid eligazítást tartott az önkéntesekre váró feladatokról, a különféle kötelezettségekről - így például az Eb helyszínén csakis a szervezőbizottságtól kapott egyenruhát viselhetik -, és persze arról is, hogy a fiatalkorúak csak szülői beleegyezéssel vállalhatnak bármilyen feladatot.