Társoldalunk:

Erdei-Wlodarczyk meccset akar a WBC

2009.12.19. 19:47

A Bokszvilágtanács (WBC) úgy határozott, hogy cirkálósúlyú világbajnokának, Erdei Zsoltnak a lengyel Krzysztof Wlodarczyk ellen kell megvédenie címét.

A monokli.com internetes szaklap információi szerint a két bokszoló menedzsmentjének január 22-ig kell megállapodniuk a részletekről, s amennyiben az egyezség nem jön létre, az a fél rendezhet, amelyik többet ajánl a meccsért a szervezetnek.

A szabályok értelmében az Erdei-Wlodarczyk mérkőzést január 22-től számolva 90 napon belül meg kell majd rendezni, ám egyedi elbírálás alapján a WBC lehetőséget adhat arra, hogy valamivel később csapjon össze a két bokszoló.

A találkozó létrejötte ugyanakkor a veretlen magyar világbajnok (31 mérkőzés, 31 győzelem) korábbi nyilatkozatai alapján nem valószínű: Erdei többször kijelentette, visszamegy eredeti súlycsoportjába, a félnehézsúlyba.

Idén novemberig, csaknem hat éven keresztül őrizte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú vb-övét, majd november 21-én az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével megszerezte a WBC cirkálósúlyú vb-címét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK