Társoldalunk:

A bíróságon csap össze két bokszvilágbajnok

2009.12.26. 11:38

Ha a ringben nem is, a bíróságon összecsaphat egymással Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr., miután a fülöp-szigeteki bokszoló közölte: be fogja perelni az amerikaiakat, amiért doppingolással vádolták.

A jelen profi ökölvívásának legmagasabban jegyzett két, egyformán többszörös világbajnok alakja eredetileg március 13-án, Las Vegasban a szorítóban találkozott volna, ám a kesztyűs ütközetből a jelek szerint semmi nem lesz, miután Bob Arum, Pacquiao mérkőzésszervezője csütörtökön bejelentette az amúgy világszerte hatalmas érdeklődés övezte meccs lefújását. Tette ezt arra hivatkozva, hogy számukra elfogadhatatlan az úgynevezett olimpiai rendszerű doppingvizsgálat, amelyet különben Mayweather menedzsmentje kezdett el szorgalmazni egyre erőteljesebben, nem hallgatva el ama gyanút, hogy megítélésük szerint a filippínó nem tiszta módszerekkel érte el eddigi eredményeit.

Pacquiaóék a doppingellenőrzési szisztémát valóban bírálták, pontosabban a három kontrollt előíró, úgynevezett olimpiai rendszerű ellenőrzésben azt a vérvizsgálatot kifogásolták, s vetették is el egyúttal, amelyet valamikor a meccset megelőző egy hónapon belül végeztek volna el mindkét félnél. Arum a Reutersnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy nem a szigorú ellenőrzéssel van bajuk, hanem azzal, hogy a "tesztelés tolakodó, és megzavarhatja Manny edzésrendjét, ha azt a meccs előtti 30 napon belül csinálják". Ezt a húzódozást értelmezték Mayweatherék úgy, mint a doppingvád megalapozottságának beismerését.

Pacquaio pénteki bejelentése szerint ugyanakkor Mayweathert és edző-édesapját, az idősebbik Floyd Mayweathert, továbbá az őket képviselő Golden Boy Promotionst is bíróság elé fogja citálni rágalmazásért.

"Ami sok, az sok. Mayweatherék azt gondolják, hogy ilyesmivel viccelni lehet, s joguk van valakit csak úgy megvádolni azzal, hogy szteroidokat, meg más tiltott szereket használ. Hát nem, ez már túlmegy minden határon" - írta honlapján a Fülöp-szigeteki bokszoló, aki sajátos módon szavait azzal zárta, hogy az összes vádaskodás ellenére kellemes karácsonyt kíván Floydéknak, akikkel mihamarabb találkozni akar - a bíróságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK