Vágólapra másolva!
Czink Melinda három játszmában legyőzte a cseh Lucie Hradeckát a brisbane-i tenisztorna 220 ezer dollár összdíjazású női versenyének az első fordulójában.

A hetedik helyen kiemelt, a világranglistán 37. magyar játékos 122 perc alatt fejezte be a mérkőzést a rangsorban 64. riválisa ellen. Ez volt a harmadik találkozásuk, s eddig mindannyiszor Czink nyert.

"Az első megnyert játszma után a másodikban kétszer is brékeltem riválisomat, 3:0-ra vezettem, az ellenfelem már szinte a padlón volt, ám ezt követően hibázni kezdtem, és sajnos kiegyenlített" - mondta az MTI érdeklődésére a magyar játékos. "A döntő játszmában szerencsére sikerült ismét felülkerekednem Hradeckán. Tavaly a nyolc közé jutottam, ez a minimális célom, aztán a többit majd meglátjuk."

Czink a következő körben szintén cseh teniszezővel találkozik: ellenfele a rangsorban 66. Barbora Zahlavova Strycova lesz. Eddig két alkalommal játszottak WTA-tornán, 2004-ben Zahlavova Strycova nyert, míg tavaly Birminghamben - füvön - a magyar játékos nagyon simán, 6:2, 6:3-ra verte 23 esztendős riválisát.

A viadal másik magyar résztvevője, Szávay Ágnes várhatóan hétfőn lép pályára a kínai Peng Su-aj ellen.

Eredmények, 1. forduló:
Czink (7.) - Hradecka (cseh) 6:4, 3:6, 6:3
Petkovic (német) - Benesova (cseh, 8.) 6:7 (6-8), 6:2, 6:1
Clijsters (belga, 1.) - Garbin (olasz) 6:2, 6:1
Molik (ausztrál) - Makarova (orosz) 6:4, 1:6, 6:4
King (amerikai) - Bammer (osztrák) 6:4, 6:1
Strycova (cseh) - Govorcova (fehérorosz) 6:4, 6:1