Vágólapra másolva!
Kim Clijsters legyőzte Justine Henint a belgák korábbi világelsőinek összecsapásán, az ausztráliai tenisztorna női egyesének szombati döntőjében.

Az élsportba egyformán hosszabb szünet után visszatért, a pályán egymás ellen 23. mérkőzésüket vívó klasszis versenyzők 144 percig csatáztak, s csak a harmadik szett, ott is csupán a rövidítés döntött Clijsters javára, aki az első játszmát magabiztosan hozta.

A másodikat 1:4-ről fordítva viszont már Henin nyerte, aki a harmadik, döntő szettben folytatta remeklését, s 3:0-ra elhúzott. A hektikusság jegyében zajló meccsen azonban ekkor a két mérkőzéslabdát is hárító Clijsters kiegyenlített, s 6:6-nál következhetett a rövidítés.

Ebben aztán a 26 éves Clijsters győzött, sikerével szorosabbá téve kettejük különpárharcát is, amelyben valamivel - egészen pontosan 12:11-re - még mindig a 27 esztendős Henin áll jobban, akinek a brisbane-i volt az első tornája karrierje friss újrakezdése óta.

eredmény, nők (220 ezer dollár összdíjazás), döntő:
Clijsters (belga, 1.) - Henin (belga) 6:3, 4:6, 7:6 (8-6)

férfiak (372 500 dollár összdíjazás), elődöntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Berdych (cseh, 4.) 1:6, 6:3, 6:4
Stepanek (cseh, 2.) - Monfils (francia, 3.) 6:2, 6:1

A harmadikként rangsorolt belga Yanina Wickmayer nyerte a 220 ezer dollár összdíjazású új-zélandi női tornát, miután a döntőben két játszmában verte az első helyen kiemelt olasz Flavia Pennettát.

eredmény, döntő:
Wickmayer (belga, 3.) - Pennetta (olasz, 1.) 6:3, 6:2

Henin-Clijsters döntő lesz Brisbane-benhttp://heyholetsgo.hu/cikk/eredmenyek/526-henin===clijsters-orokrangado-