Társoldalunk:

Schirilla úszott egy jót a kecskeméti jeges tóban

2010.01.10. 22:37

Ifj. Schirilla György vasárnap megkezdte szokásos téli úszósorozatát, amelynek első állomása Kecskeméten volt. A sportember kilenc és fél percet töltött a városi szabadidőparkhoz tartozó tóban, mely körül nagy tömeg kísérte figyelemmel produkcióját.

"A levegő hőmérséklete kifejezetten meleg volt ugyan, mégis volt egy vékony jégréteg a tavon, melyet egy motorcsónak tört előttem. Nagyon jól sikerült a mai úszás, még akkor is, ha a jég a kezemet és a lábamat is megvágta néhány helyen" - mondta Schirilla az MTI-nek. "Tavaly is sokan voltak, de most talán még többen, aminek nagyon örülök."

A civilben többek között jógát oktató sportember a korábbi évekkel ellentétben idén nem négy, hanem hat alkalommal úszik összesen. Legközelebb Vácon (január 16.), majd Dunaföldvárnál (január 30.), Bikácson (február 6.), Kaposváron (február 13.) és végül Budapesten (február 21.) tempózik majd.

Schirilla elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK