Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes felkerült a főtáblára azon a sydney-i tenisztornán, amely a melbourne-i nyílt bajnokság, az Ausztrál Open előversenyének számít, miután harmadik mérkőzését is megnyerte a selejtezőben. A 220 ezer dollár összdíjazású hobarti tornán a világranglistán 37. Czink Melinda az argentin Gisela Dulko ellen kezd.

A 600 ezer dollár összdíjazású, keménypályás viadalon a magyar játékos, aki a kvalifikáció első számú kiemeltje volt - a WTA honlapja szerint - vasárnap két, gondmentes szettben diadalmaskodott a román Ioana Olaru felett.

Szávay a 16 közé jutásért a volt világelső, szerb Jelena Jankoviccsal mérkőzik - magyar idő szerint hétfőn hajnali 1 órától. A magyar és a szerb játékos eddig - WTA-tornán - egyszer találkozott, és a sokáig emlékezetes 2007-es pekingi viadal döntőjében Szávay nyert 6:7 (7-9), 7:5, 6:2-re.

A kiemeltek közül sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a címvédő, s ötödikként rangsorolt orosz Jelena Gyementyjeva, és honfitársnője, az erősorrendben harmadik pozíciót elfoglaló Szvetlana Kuznyecova is.

Czink Melinda a hagyományos keménypályás tasmániai viadalon a világranglistán 36., 24 éves Gisela Dulko ellen kezd. A dél-amerikai játékost a nyolcadik helyen emelték ki a tornán. A két teniszezőnek - WTA-tornán - ez lesz az első találkozója, a mérkőzésre várhatóan magyar idő szerint hétfőn hajnali három órakor kerül sor.

Sydney, selejtező, 3. forduló:
Szávay (1.) - Olaru (román, 12.) 6:4, 6:1
Kuznyecova (orosz, 3.) - Klejbanova (orosz) 6:2, 6:7 (3-7), 7:5
Gyementyjeva (orosz, 5.) - Schiavone (olasz) 6:2, 7:5