Vágólapra másolva!
A francia Arnaud Clément meccslabdáig jutott szombaton az aucklandi férfitenisz-tornán, az amerikai John Isner azonban hárított, majd megnyerte a döntőt. A nőknél Aljona Bondarenko nyerte a hobarti tornát. A melbourne-i meghívásos tornát Fernado Verdasco nyerte, Novak Djokovicot ugyanott bemutatómeccsen leckéztette meg egy helyi tini. Sydney-ben Markosz Bagdatisz 75 perces esőszünettel tarkított finálét nyert meg.

A 24 éves Isner pályafutása első ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette az új-zélandi viadalon.

Auckland, 355 dollár összdíjazás, döntő:
Isner (amerikai) - Clément (francia) 6:3, 5:7, 7:6 (7-2)

A negyedikként rangsorolt Aljona Bondarenko nyerte az ausztráliai Hobartban rendezett, 220 ezer dollár összdíjazású női tornát. Az ukrán játékos két sima szettben győzte le a második helyen kiemelt izraeli Shahar Peert.

A 25 éves versenyző pályafutása második végső sikerét aratta WTA-viadalon. Első tornagyőzelmét még 2006-ban, Luxembourgban szerezte.

Hobart, döntő:
A. Bondarenko (ukrán, 4.) - Peer (izraeli, 2.) 6:2, 6:4

A Kooyong Classic elnevezésű melbourne-i meghívásos tornát Fernado Verdasco nyerte. A spanyol a szombati döntőben a francia Jo-Wilfried Tsongát verte két szettben.

A finálé előtt rendezett bemutató mérkőzésen az ausztrál tinédzser, Bernard Tomic alaposan meglepte a szerb Novak Djokovicot, ugyanis 6:4, 3:6, 7:5-re legyőzte a világranglista-harmadik játékost.

Melbourne, döntő:
Verdasco (spanyol) - Tsonga (francia) 7:5, 6:3

Sydney-ben Markosz Bagdatisz nyert tornát. A ciprusi az esőszünettel tarkított szombati döntőben két szettben felülmúlta a francia Richard Gasquet-t. Az első játszma után, az égi áldás miatt 75 percet az öltözőben töltöttek a játékosok.

Az Australian Openen 2006-ban döntős Bagdatisz pályafutása negyedik ATP-tornagyőzelmét aratta. A 600 ezer dollár összdíjazású női versenyt az orosz Jelena Gyementyjeva nyerte még pénteken.

Sydney, férfiak (485 ezer dollár összdíjazás), döntő:
Bagdatisz (ciprusi) - Gasquet (francia) 6:4, 7:6 (7-2)