Társoldalunk:

Schirilla negyedórát töltött a Dunában Vácnál

2010.01.16. 17:15

Ifj. Schirilla György szombaton Vácon folytatta szokásos téli úszósorozatát, ahol nagy érdeklődés mellett helyi evezősök kíséretében szelte át a Dunát. A sportember 14 és fél percet töltött az 1,6 Celsius fokos folyóban.

"Csodálatosan sütött a nap, s hatalmas tömeg jött ki a tiszteletemre, úgyhogy remek úszás volt a mai - mondta Schirilla. - Egy év kihagyás után tértem vissza Vácra, valószínűleg ezért is nézte a kísérletet most ennyi ember. A víz hideg volt, sokáig úsztam, egészen elgémberedtem, mire kiértem a partra."

A civilben többek között jógát oktató sportember a múlt vasárnap Kecskeméten kezdte meg idei sorozatát, mely a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem négy, hanem hat állomásból áll. Legközelebb Dunaföldvárnál (január 30.), majd Bikácson (február 6.), Kaposváron (február 13.) és végül Budapesten (február 21.) tempózik.

Schirilla elsődleges célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átszelte télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK