Vágólapra másolva!
A profiboksz.hu Németországból származó, meg nem erősített információja szerint esély van arra, hogy májusban az Egyesült Államokban összecsapjon egymással Erdei Zsolt és Antonio Tarver. A magyar bokszoló nem tud erről, de örülne egy amerikai mérkőzésnek.

Az Erdei-Tarver mérkőzést állítólag az IBO hamarosan megüresedő félnehézsúlyú bajnoki címéért írhatják ki, a floridai Jacksonville-ben kerülne sor rá, és az ESPN csatorna közvetítené.

"Semmit nem tudok erről" - mondta az [origo] érdeklődésére Erdei Zsolt, amikor arról kérdeztük, valóban fog-e bokszolni Tarverrel. "Szuper lenne, nagyon örülnék egy amerikai mérkőzésnek, ám jelenleg nem tudok ilyen hírről. Legutóbb múlt héten szerdán beszéltem az Universummal, akkor nem tudtak újdonsággal szolgálni, lehet, azóta történt valami?"

A korábbi WBO félnehézsúlyú, majd WBC cirkálósúlyú világbajnok Erdei nemrég mondott le utóbbi címéről, míg a 41 éves, fordított alapállású - szintén egykori félnehézsúlyú bajnok - Tarver a Chad Dawsontól elszenvedett két veresége után szeretne újra visszakapaszkodni a szűk elitbe.

Korábban úgy volt, hogy Erdei Gabriel Campillóval csaphat össze a WBA félnehézsúlyú címéért, ám a spanyol meglepetésre kikapott a kazah Bejbut Sumenovtól, aki nem akar a magyar bunyós ellen ringbe szállni. Erdei szerint ezen a szálon sem történt változás, így egyelőre maga sem tudja, hogy legközelebb kivel bokszol, de ha Amerikába hívnák, azonnal útra kelne.