Társoldalunk:

Szávay legyőzte volt edzője tanítványát

2010.02.11. 18:40

Szávay Ágnes két játszmában, 6:2, 6:4-re nyert Petra Martic ellen a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás nőitenisz-tornán, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A horvát teniszezőnő Szávay korábbi edzőjével, Kuhárszky Zoltánnal dolgozik.

Szávay Ágnes csütörtökön 1 óra 14 perces összecsapás után búcsúztatta horvát ellenfelét Párizsban. Az első játszmában a kissé megszeppent Martic hibát hibára halmozott, Szávay szinte akkor nyert pontot, amikor csak akart, és 26 perc alatt zsebelte be a szettet.

A folytatásban azonnal brékelte a 19 esztendős horvát teniszezőt, 3:1-es előnyhöz jutott, ám ekkor egy kissé megtorpant, riválisa pedig kiegyenlített (3:3). Ezt követően, 4:4 után ismét megvillant a magyar játékos, elnyerte ellenfele adogatójátékát, és ezzel el is dőlt a meccs.

A csütörtöki összecsapás hátteréhez tartozik, hogy Kuhárszky Zoltán, Martic jelenlegi edzője, korábban Szávay trénere volt.

"Jól kezdtem, ugyanakkor az ellenfelem az elején sokat hibázott. A második játszmában, amikor egy kissé megtorpantam, jól jött, hogy beszélhettem az edzőmmel, Karl-Heinz Wetterrel, ez sokat lendített a játékomon" - mondta párizsi sikere után Szávay.

A magyar teniszező két éve döntős volt a párizsi tornán - a fináléban az orosz Anna Csakvetadzétől kapott ki -, tavaly viszont már az első körben kiesett.

Melanie Oudin lesz Szávay ellenfele az elődöntőbe jutásért, az amerikai a csütörtöki zárómérkőzésen két szettben búcsúztatta a svájci Patty Schnydert.

Párizs, nyolcaddöntő:
SZÁVAY - Martic (horvát) 6:2, 6:4
Oudin (amerikai) - Schnyder (svájci) 6:1, 6:3
Petkovic (német) - Rezai (francia, 5.) 6:3, 3:6, 6:3
Safarova (cseh) - Schiavone (olasz, 4.) 7:5, 6:2
Peer (izraeli, 6.) - Sprem (horvát) 6:4, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKK