Vágólapra másolva!
A lesiklás után második német Maria Riesch nyerte az alpesi sízők női szuperkombinációs számát a vancouveri téli olimpia csütörtöki versenynapján, miután az erősségének számító műlesiklásban nagyszerű menetet produkált, ráadásul a lesiklást követően vezető nagy riválisa, az amerikai Lindsey Vonn kiesett. Berecz Anna 27. lett.

A lesiklás után még a várakozásoknak megfelelően az amerikai Lindsey Vonn vezetett, az amerikai azonban csak 33 század másodpercnyi előnyt szerzett a német Maria Rieschsel szemben, aki szlalomban jobbnak számított nála. A harmadik helyről a szerdán lesiklásban ezüstérmes Julia Mancuso várta a folytatást, Berecz Anna a 30. helyen zárt.

Három órával később a műlesiklásban a versenyzőket a lesiklás fordított sorrendjében indították, s a leggyorsabb szám legjobb három versenyzőjéhez érve a svéd Anja Pärson vezetett, aki négy éve harmadik lett ebben a számban, míg műlesiklásban aranyérmes volt, így előretörése nem volt meglepő a hetedik helyről. Ám a szerdai óriási bukását követően csoda volt, hogy egyáltalán rajthoz áll.

A lesiklásban ezüstérmes amerikai Julia Mancuso 61 százados előnyéből annak ellenére megőrzött 11 századot, hogy szlalomban sokkal gyengébbnek számít svéd riválisánál, de kockáztatós és önmagát felülmúló siklásával sikerült neki a bravúr.

Riesch, aki vezeti a műlesikló Világkupát, s tavaly világbajnok volt a leglassabb számban, igazolva a papírformát növelte előnyét Mancusóval szemben, így feladta a leckét Vonn-nak, hogy a lesiklás után megnyerje második aranyát.

Az amerikai tudta, hogy csak kockáztatva győzhet, a biztonsági menet nem elég. Ennek ellenére 33 százados előnyének nagy részét már a pálya felső szakaszán eltékozolta, majd a középső részen kaput tévesztett, így ki is esett.

Berecz Anna a műlesiklás után célba érkezett 28 versenyzőből egy chileit előzött meg.

Eredmény, alpesi sí, női szuperkombináció:
1. Maria Riesch (Németország) 2:09.14 p (lesiklás: 1:24.49 p/műlesiklás: 44.65 mp)
2. Julia Mancuso (Egyesült Államok) 2:10.08 (1:24.96/45.12)
3. Anja Pärson (Svédország) 2:10.19 (1:25.57/44.62)
...27. BERECZ ANNA 2:22.97 (1:33.47/49.50)