Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt mindenképpen szeretne májusig bokszolni, de csak akkor, ha kellően motivált ellenfelet kap, a klubja pedig még semmilyen ajánlattal nem állt elő. A júniusban lejáró szerződéséről szintén nem tárgyalt még az Universummal, de mint mondja, máshonnan is vannak megfontolásra érdemes ajánlatai.

Egy csütörtöki hír szerint az Európai Bokszunió (EBU) Erdeit tette meg a friss Európa-bajnok, Nathan Cleverly hivatalos kihívójává a félnehézsúlyú bajnoki övért. Ez az jelenti, hogy innentől csak Erdein és menedzsmentjén múlik, hogy megmérkőzik-e a veretlen walesivel a címért. A 31 mérkőzésen veretlen magyar ökölvívó nem hallott még erről a fordulatról, de mindenképpen bokszolni akar, még a címmérkőzéshez sem ragaszkodik. "Az Universumtól egyelőre semmilyen ajánlatot nem kaptam félnehézsúlyú mérkőzésre, pedig májusig feltétlenül szeretnék még egyszer bunyózni. A cím szinte mellékes, fontosabb, hogy rendes, motivált ellenfelet találjanak. Nem akarok hurkagyurkákkal bokszolni."

Erdei szerződése júniusban lejár az Universumnál, és erősen kérdéses, hogy lesz-e közös folytatás, hiszen az istálló eddig semmilyen ajánlattal nem rukkolt elő. "Kétszeres világbajnok vagyok, ha ez nem eléggé motiváló, akkor bokszolhatok tavasszal akárhogy, az Universum már nem lesz motiváltabb. De akkor sincs tragédia, ha nem hosszabbítjuk meg a szerződést. Abban az esetben két választásom van: abbahagyom, vagy máshol folytatom. Vannak egyébként megfontolásra érdemes ajánlataim. Még nem döntöttem a jövőről, csak annyit tudok, hogy nem csak az Universumon múlik a folytatás, hanem rajtam, mert már semmilyen formában nem függök a klubtól."

Az eredetileg félnehézsúlyú Erdei Zsolt novemberben 21-én az olasz Giacobbe Fragomeni elleni győzelmével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címét, amelytől januárban fosztotta meg a szervezet, miután a 31 mérkőzésen veretlen magyar bokszoló egyértelművé tette: nem akar a cirkálósúlyban maradni.