Vágólapra másolva!
A címvédő Svédország extra endben 7-6-ra legyőzte az alapszakasz legjobbjának bizonyult kanadai csapatot a vancouveri téli olimpia női curlingtornájának pénteki döntőjében. A harmadik helyen Kína végzett.

A mérkőzés első felében egyértelműen a skandinávok akarata érvényesült és "félidőben", azaz öt end után 4-2-re vezettek. A rövid szünet után annak ellenére a hazai csapat nyerte 1-0-ra a következő endet, hogy a svédek engedhették el a befejező követ. Ez olyannyira megzavarta az európai gárdát, hogy hibát hibára halmozott, s még a rutinos utolsó embere (skip), Anette Norberg is óriásit rontott, így 2-0-ra újabb menetet bukott el befejezőként.

Az utolsónak ígérkező tizedik endet 6-4-es vezetéssel kezdte Kanada, ráadásul az utolsó kő az övé volt. A végére kialakult igencsak könnyűnek tűnő helyzetet, amelyben egy svéd követ kellett volna kiszedni a házból, Cheryl Bernard skipnek nem sikerült megoldania, így a rivális egyenlített. Az extra endben szintén Kanada volt a befejező, de Bernard keze ismét megremegett, amikor az utolsó kővel két svéd követ kellett volna eltávolítania a célzónából, ezzel egy már-már megnyert meccset vesztett el csapata.

A két gárda alapszakaszban lejátszott mérkőzését Kanada nyerte 6-2-re.

Eredmény, döntő:
Svédország - Kanada 7-6

a 3. helyért:
Kína - Svájc 12-6

Végeredmény, curling, nők:
1. Svédország (Anette Norberg, Eva Lund, Cathrine Lindahl, Anna Le Moine)
2. Kanada (Cheryl Bernard, Susan O,Connor, Carolyn Darbyshire, Cori Bartel)
3. Kína (Vang Ping-jü, Liu Jin, Jüe Csing-suang, Csou Jan)