Vágólapra másolva!

Az utolsó magyar is rajthoz áll Vancouverben

A magyar versenyzők közül az alpesi síző Bene Márton áll rajthoz utolsóként a vancouveri téli olimpián, amelynek szombati napján hét aranyérmet osztanak ki.

Bene - aki óriás-műlesiklásban 71. volt - a magyar idő szerint szombaton 19 órakor kezdődő műlesiklásban indul, a verseny második, mindent eldöntő futamát 22.45-kor rendezik. Bene a 102 fős mezőnyben nyolcvanadikként rajtol.

A férfi hódeszkásoknál párhuzamos óriás-műlesiklásban hirdetnek győztest, a sífutó nőknél pedig a 30 km-es, tömegrajtos, klasszikus stílusú számban avatnak bajnokot.

Véget érnek a gyorskorcsolya-viadalok, az üldözéses csapatversenyekre kerül sor szombaton a nőknél és a férfiaknál egyaránt, majd a négyesbobosoknál következik éremosztás.

Férfi curlingben Svájc és Svédország közép-európai idő szerint szombat este, 18 órától csap össze a harmadik helyért, a Kanada-Norvégia fináléra pedig pontban éjféltől kerül sor. Vasárnap éjszaka rendezik meg a műkorcsolyázók gáláját, majd hajnalban kiderül az is, hogy a férfi jégkorongtornán melyik válogatott - a finn vagy a szlovák - nyeri a bronzérmet.