Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes legyőzte az első fordulóban a német Julia Görgest a 220 ezer dollár összdíjazású mexikói kemény pályás tenisztornán. Kiesett az első helyen rangsorolt szerb Jelena Jankovic.

A magyar teniszezőnő a keddi - közép-európai idő szerint szerda hajnali - mérkőzés első felvonásában 4:3-as állásnál elvette ellenfele szervajátékát, majd 40 perc alatt szettelőnyhöz jutott.

A második szakaszban szintén a nyolcadik gém volt a döntő, csak éppen fordítva alakult az állás. A döntő játszmában Szávay - aki a múlt héten lábsérülés miatt feladta a szlovén Polona Hercog elleni negyeddöntős mérkőzését Acapulcóban - agresszívebben játszott, magabiztosan hozta szerváit, 3:2-nél brékelte ellenfelét, majd hozta saját adogatásait, és ezzel megnyerte az összecsapást.

"Úgy érzem, hogy jól ment a játék, színvonalas meccset játszottunk" - nyilatkozta honlapján a magyar teniszező. "A szervámat különösen éreztem, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nyerni tudtam. A lábam egyelőre jó, remélem, ez így is marad. Holnap szerencsére pihenhetek, csak csütörtökön játszom legközelebb. Edzeni nem igazán edzettem sokat, inkább pihentettem a lábam, ami jó döntésnek bizonyult. Két napig egyébként szélvihar volt a városban, nehéz volt teniszezni, de a meccsre szerencsére jók lettek a kondíciók, és annyira meleg sincs, mint Acapulcóban volt."

A világranglistán 31. helyezett Szávay ellenfele a második fordulóban az ugyancsak német Anna-Lena Grönefeld lesz, aki jelenleg 60. a rangsorban. A két teniszező most csap össze először WTA-tornán. A 25 éves Grönefeld eddigi legjobb helyezése még 2006-ból származik, amikor volt 14. is a rangsorban. A felemás évkezdés után a két héttel ezelőtti, dubaji versenyen a selejtezőből indulva a főtáblára került, ahol Klejbanova legyőzése után a nyolcaddöntőben nagy csatában kapott ki a későbbi döntős fehérorosz Viktorija Azarenkától.

Meglepetésre már az első fordulóban kiesett az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovic, aki a lett Anastasija Sevastovával szemben maradt alul három szettben.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay (5.) - Görges (német) 6:3, 3:6, 6:3
Sevastova (lett) - Jankovic (szerb, 1.) 5:7, 6:4, 6:4
Pavljucsenkova (orosz, 3.) - Tatisvili (grúz) 6:1, 6:2
Cibulkova (szlovák, 4.) - Vinci (olasz) 6:4, 6:3
Hercog (szlovén) - Dentoni (olasz) 6:2, 6:4
Kanepi (észt) - Parra Santonja (spanyol) 7:6 (7-5), 6:4
Grönefeld (német) - Hradecka (cseh) 6:2, 6:4
Mayr (osztrák) - Szavcsuk (ukrán) 7:6 (7-5), 6:0
Benesova (cseh) - Craybas (amerikai) 3:6, 6:2, 6:1
Errani (olasz) - Cirstea (román) 6:2, 6:3
Cornet (francia) - Zahlavova Strycova (cseh) 6:3, 6:1