Vágólapra másolva!
Kerüli a nyilvánosságot Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki tanítványaival hétfőn érkezett haza a sevillai edzőtáborból, ahol kilencfős csoportja több mint 400 kilométert lapátolt. Az edzőnő azt mondja, megalázott versenyzőkkel kellett belerázódnia az új szövetségi kapitány felkészülési és versenyeztetési szisztémájába, de úgy érzi, jó úton járnak. Fábiánné az edzőtáborban végzett munkával elégedett, azt viszont nehezményezte, hogy a rossz szervezés miatt másfél napig tartott a hazaút.

"Kétszeresen is kerülöm a nyilvánosságot - nyilatkozta az MTI-nek a hatszor az Év edzőjének választott kajakos szakember. "Mostanában ugyanis van más, aki a sportágunkból túl sokat szerepel, és velem, illetve a lányokkal kapcsolatosan rendre negatívan nyilatkozik. Másrészt nekem nem kell minden áron megnyilvánulnom, sokkal jobb, ha szép csendben végezzük a dolgunkat."

Fábiánné csoportja a pekingi olimpiát követően átalakult, hiszen Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is Csipes Ferenchez került, és Storcz Botond személyében új szövetségi kapitánnyal kell együtt dolgoznia.

"A korábban megalázott lányokkal kellett belerázódni Storcz új felkészülési és versenyeztetési szisztémájába. Természetesen hajlandó vagyok igazodni bizonyos elvekhez, és az adott keretek között azon dolgozni, hogy a megmaradt embereimből kihozzam a maximumot. Úgy érzem, jó úton járunk. Mind a 2009-es évben, mind a téli felkészülési időszakban látottakkal elégedett vagyok. A lányok Sevillában például három hét alatt mindössze egyszer kaptak fél napos kimenőt, egyébként pedig jókedvűen végezték a kőkemény munkát, amelynek során több mint 400 kilométert hagytak maguk mögött. Nagyon sokat jelentett, hogy Szabó Attila edzőkollégám kenusaival napról napra egymás mellett és egymás ellen rivalizálva lapátoltak. Örömömre az ott látottakról Storcz Botond is pozitívan nyilatkozott."

Nem lehet tudni, a megalázott lányokon pontosan kit ért Fábiánné, de valószínűleg az egyéniben négyszeres világbajnok Benedek Dalmára gondolhatott, akit a pekingi olimpiára csak tartaléknak vittek ki, de tavaly a négyes tagjaként Janics Natasa, Kovács és Kozák társaságában aranyérmet nyert a vébén, igaz, a felkészülés nem ment zökkenőmentesen.

A sevillai edzőtábort egy kalandos hazautazás zárta le: "Ilyenben még nem volt részem! Vasárnap reggel 11-től úton voltunk, s végül hétfőn éjjel fél egykor érkeztünk meg Ferihegyre. Normális szervezéssel három átszállással is előbb itthon kellett volna lennünk. Mivel elgyötört emberekkel nem lehet érdemi munkát végezni, így természetesen ugrott a hétfői edzésnap. Arról nem is beszélve, hogy a szombat reggeli utolsó, hét órakor megkezdett foglalkozásunkat követően már szombaton is hazajöhettünk volna..."

A szakember jelenleg kilenc versenyzővel foglalkozik, s mint elmondta, keményen készülnek a május közepén esedékes rangsoroló viadalra: "Megkönnyíti a dolgomat a lányok optimális hozzáállása. Árgus szemmel figyelem őket, a női szakágban dolgozó másik két csoporttal viszont egyáltalán nem foglalkozom. Korábban is mindig jó úton jártam, most is bizakodó vagyok. Keményen készülünk a május közepén, Szolnokon esedékes rangsorolóra, ahol mindenkinek egyesben kell megmutatnia magát. A kapitány az ott látottak alapján állítja majd össze a május végi, szegedi Világkupára az induló magyar egységeket."