Vágólapra másolva!
A vasárnapi B döntőben győzött, így összességében az ötödik helyen végzett a magyar női váltó az olaszországi Bormióban zajló rövid pályás gyorskorcsolya csapat-világbajnokságon.

A februári olimpián ugyancsak ötödik, Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű együttes a B fináléban egy pillanatra sem engedte át az összesített pontverseny első helyét, s végül ötpontos előnnyel zárt az élen. A hatodik pozíciót a britek, a hetediket a németek szerezték meg.

"A szombati napon az első három szám után ugyanannyi pontunk volt, mint az olaszoknak, a váltók futamában azonban kizárással büntették a rossz váltásunkat" - mondta Darázs István csapatvezető. "A B döntőben egész egyszerűen elvertük az ellenfeleinket, ennek ellenére kicsit csalódottak vagyunk, mivel előzetesen az összes rivális - még az olaszok is - minket láttak esélyesnek az A fináléra."

Az A döntőben a nőknél a dél-koreaiak győztek a kanadaiak és az olaszok előtt, míg a férfiaknál szintén dél-koreai siker született a kanadaiakat és a kínaiakat megelőzve.

rövid pályás csapat-vb, női B döntő, végeredmény:
1. MAGYARORSZÁG 42 pont (összesítésben 5.)
2. Nagy-Britannia 37 (6.)
3. Németország 30 (7.)