Társoldalunk:

Hordágyon vitték le Ungvári ellenfelét

2010.04.22. 14:54

Ungvári Miklós bejutott a döntőbe a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 66 kg-ban címvédő Ungvári harmadik mérkőzését sem küzdötte végig: miután Rok Draksic két intéséért jukót kapott, előbb vazaarit érően földre vitte a szlovént, majd úgy leszorította, hogy a rivális nem tudott felkelni a tatamiról. Hívták az orvosi személyzetet, és az első tájékoztatás szerint vállsérülést szenvedett ellenfél hordágyon hagyta el a küzdőteret.

Forrás: MTI

Az MTK-Erzsébetváros 30 éves versenyzője a fináléban a vb-ezüstérmes spanyol Sugoi Uriartéval csap össze, aki a tavalyi világbajnokságon - eddigi egyetlen találkozójukon - legyőzte őt Rotterdamban.

A legkisebb női súlycsoportban (48 kg) Csernoviczki Éva az orosz Ljudmila Bogdanovával nézett farkasszemet az elődöntőben. A tatabányaiak tavalyi Eb-másodikja riválisának két intésére jukót kapott, majd a hajrában vazaarit érően dobta el ellenfelét, és magabiztosan nyert. A fináléban a súlycsoport élő legendája, az olimpiai és ötszörös Európa-bajnok román Alina Alexandra Dumitru vár rá.

Karakas Hedvig (57) hamar megmutatta a vigaszágon, hogy csak balszerencsével maradt alul a hosszabbításos negyeddöntőben: alig egy percet tusakodott csak a spanyol Concepcion Bellorinnal, majd látványos válldobással vetett véget a meccsnek. A miskolciak büszkesége a bronzmeccsen az olimpiai aranyérmes Giulia Quintavalléval találkozik.

Az Eb délutáni programja - benne az éremcsatákkal - 17 órakor kezdődött, az ottani eredményekről itt olvashat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK