Vágólapra másolva!

"Jobb lett volna, ha el sem indulunk" - gyors magyar búcsú a cselgáncs-Eb-n

A címvédő magyar férfi válogatott az első fordulóban kikapott a lengyelektől, ezzel búcsúzott a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

A 13 együttest számláló mezőnyben Bíró Tamás szakágvezető-helyettes legénysége 3-2-re kapott ki, felettébb különös módon. Az öt súlycsoportban (66, 73, 81, 90, +90) ugyanis az öt lengyel ellen csak négy magyar állt ki, mivel a nehézsúlyban nem akadt induló, így eleve 0-1-es hátrányról kezdődött a párharc.

A maradék négy mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, miután Herédi Ákos (73) és Csoknyai László (81) nyert, Gorjanácz Zsolt (66) és Ledényi Levente (90) viszont kikapott.

"Az egyéniben látott kimerítő menetelésük alapján az Ungvári fivérek, Miklós és Attila most nem jöttek szóba, Bor Barnának pedig öt meccse volt szombaton" - kezdte értékelését Bíró Tamás.

"A klubvezetők úgy határoztak, hogy menedzselési szándékkal kapjon bizonyítási lehetőséget a második vonal, csakhogy a trénerek közül volt, aki el se jött a versenyzőjével Bécsbe, más pedig nem emelte fel a telefont, hogy szóljon, a tanítványa egy hete sérült. Így Farkas Bálint csak ma reggel jelezte, hogy nem tudja vállalni a szereplést. Ha viszont kimegy a tatamira, és ott közli, hogy nem áll ki, akkor a szabályok értelmében az egész csapatot leléptetik. A többiek amúgy 75 százalékban jó teljesítményt nyújtottak, ezzel együtt úgy érzem, jobb lett volna, ha el sem indulnunk."

A nőknél eleve nem volt magyar érdekeltség az Eb zárónapján.