Vágólapra másolva!
Kővágó Zoltán nyerte a férfi diszkoszvetést az atlétika legrangosabb sorozatának, a Gyémánt Ligának vasárnapi második állomásán, Sanghajban.

Az athéni játékokon ezüstérmes versenyző az utolsó sorozatban dobott szenzációs, 69,69 méteres dobásával győzött, pontosan egy méterrel előzte meg a második helyen végzett, világbajnok német Robert Hartingot (68,69 m). A harmadik helyen a vb-második lengyel Piotr Malachowski (68,66 m), a negyediken pedig az olimpiai bajnok észt Gerd Kanter (68,61 m) végzett.

A magyar nehézatléta már múlt pénteken, a Bp. Honvéd fővárosi viadalán remekelt, akkor 68,94 méterrel a világ ez évi harmadik legjobb eredményét érte el. A mostani kínai viadalon egészen az utolsó kísérletig kellett várnia a "nagy dobásra", ám amint azt az MTI-nek elmondta, ez egyáltalán nem volt váratlan a mostani produkciója alapján sem.

"A sorozatomban addig csupán két érvényes dobásom volt, s 65,09 méterrel álltam az ötödik helyen, ám mindhárom érvénytelen kísérletemnél 67-68 méterre szállt a szer, csak apróságok miatt nem voltak megadhatóak. Az utolsónál aztán már minden rendben volt - nyilatkozta az MTI-nek a 31 éves sportoló. - Úgy tűnik, hogy 68 és 70 méter közötti dobásokra bármikor képes vagyok szélcsendben, ami nagyon biztató. Igazság szerint, már évekkel ezelőtt jöttek volna ezek az eredmények, ha nincs az a szörnyű balesetem, ami után nagyon hosszú időbe telt mindent újra felépítenem."

Kővágó Zoltán a győzelemért 10.000 dollárt kap, egyben a szakági pontverseny éléről várhatja a további versenyeket. Mint elmondta, valószínűleg érdemes elgondolkodni azon, hogy a tervezettnél komolyabban készüljön a sorozat állomásaira.