Vágólapra másolva!
Két nappal egyesbeli búcsúját követően Szávay Ágnes párosban is befejezte szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon, miután az orosz Dinara Szafinával az oldalán pénteken kikapott a hatodik helyen kiemelt Cara Black, Jelena Vesznyina zimbabwei, orosz duótól.

Az esélyek nem Szávayék mellett szóltak, hiszen a túloldalon a páros világranglista éllovasa állt Black személyében, aki viszont ezúttal nem klasszis partnerével, Liezel Huberrel indult. A mérkőzés első fordulata 2:1-nél következett be, amikor a 21 éves magyar elvesztette adogatását, majd mivel ez 5:2-nél is megismétlődött, 37 perc alatt odalett az első szett.

A folytatásban hatott Szávay osztrák edzőjének az utasítása - Karl-Heinz Wetter az általa ismert két magyar szó egyikével, az "üsd"-del bíztatta tanítványát -, és 1:1-nél az afrikai párosspecialista elbukta a szerváját. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis az ellenfél rögtön kiegyenlített, majd miután Szafina sem tudta hozni az adogatását, 4:2-re elhúzott. Ezt követően még egyszer felzárkóztak Szávayék, amikor elnyerték Black adogatását, csakhogy a magyar játékos rögtön ez után negyedszer is elvesztette a szervagémjét, innen pedig már nem volt visszaút.

Karl-Heinz Wetter a csalódás ellenére pozitívan értékelte a Roland Garroson látottakat:

"Természetesen nem lehetek elégedett, mert Ági nem volt fitt Párizsban, épphogy kikúrálta makacs combsérülését. A tavalyi év második fele sajnos az immunproblémákról és az asztma elleni küzdelemről szólt, ezeken túlvagyunk, de a konkrét fejlődés csak a téli magaslati tréning után kezdődhetett el. Ausztráliában és Amerikában is bíztatóan versenyzett, erre első salakpályás meccsén megsérült. Kellemetlen időszak volt, most a meccsrutin megszerzése a legfontosabb, és mivel Budapest kivételével alig kell megvédenie a tavalyi pontokat, az év végére szeretnénk visszajutni a legjobb 20-ba. Ami pedig a távlati terveket illeti, 2011-ben egyértelműen a top 10-be várom Ágit."

"Elég szerencsétlenül jött össze ez a salakpályás szezon, ezen az utolsó meccsen nem tükrözte az eredmény a játék képét, mivel nekünk is voltak bréklabdáink, és végig szoros gémeket játszottunk" - mondta a magyar játékos a mérkőzés után az MTI tudósítójának. "Piti pontokat vesztettünk el kiélezett helyzetekben, ebből profitált az ellenfél. Azért is sajnálom különösen ezt a néhány hetet, mert Miami után jó formában voltam, de Estorilban megsérültem, Madridban vissza kellett lépnem, itt a Garroson pedig nagyon érződött rajtam az edzés- és meccshiány. Ezzel együtt biztosan érzem, hogy jó úton haladok, rengeteget tanulok edzőmtől, Karl-Heinz Wettertől, és remek döntés volt, hogy együtt dolgozunk. Mivel a hátralévő versenyeken nem kell tavalyi pontokat megvédenem, Budapestet kiemelten fogom kezelni, és szeretnék újra nyerni otthon, a júliusi tornán. Ennek érdekében most még egy hétig salakon fogok készülni Ausztriában, az a kondimnak is jót tesz majd, utána pedig szőnyegen, ami hasonlít az Eastbourne-ben rám váró füves borításra."

Szávay nagy várakozással tekint az angliai versenyek elé, amint azt mondta, annál inkább is bízik a sikeres szereplésben, mert sokat fejlődött a szervája, és kiegyensúlyozottabban üt.

Ami az osztrák trénere által megfogalmazott terveket illeti, a 21 éves játékos reálisnak tartja a top 10-re vonatkozó 2011-es célkitűzést:

"Ehhez természetesen szerencse is kell, no meg hogy egészséges maradjak, ha ezek megvannak, akkor biztosan megindulok felfelé."

Szávay legközelebb az angliai Eastbourne-ben indul, megkezdve a füvespályás idényt.

Eredmény, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Black, Vesznyina (zimbabwei, orosz, 6.)-Szávay, Szafina (magyar, orosz) 6:2, 6:3