Vágólapra másolva!
Igazi relikviára, Kolonics György kenujára licitálhatnak a kajakkenusport.hu látogatói és a Vatera.hu felhasználói május 28. és június 5. között.

A jótékonysági árverést az ország legnagyobb aukciós portálja szervezi, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Kajak.hu oldallal közösen. Az aukcióból befolyt összeggel a felajánlók a Kolonics Alapítványt segítik, akik kajakokkal és kenukkal támogatják a fiatal tehetségeket.

A virtuális kalapács alá kerülő hajó egyedi darab, igazi különlegesség a vizes sport és Koló rajongói számára. A kétszeres olimpiai, hétszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok sportlegenda által használt kenut személyre szabottan neki, az ő javaslatai alapján fejlesztette ki a portugál gyártó, amelyet külön igazolás is bizonyít. Az 5,2 méter hosszú, Nelo márkájú kenuban a merevítők Kolonics kívánságának megfelelően máshol vannak elhelyezve, mint a gyártó többi hajójában.

"Koló emlékének ápolása mellett az alapítvány legfőbb célkitűzése az, hogy az egészséges, sportos életforma minél több fiatal számára elérhető legyen. Reményeink szerint az új hajókat sok ifjú tehetség használja majd" - mondta Angyal Zoltán, volt szövetségi kapitány az alapítvány elnöke.

Azok, akiknek lehetőségeik nem engedik, hogy licitáljanak a különleges relikviára, de szeretnék segíteni az alapítvány munkáját a Vatera honlapján megtehetik ezt az 500 forintos támogatói jegy vásárlásával.

Képeket Kolonics versenykenujáról