Vágólapra másolva!
Babos Tímea három játszmában, nagy csatában kikapott szerdán párospartnerétől, az amerikai Sloane Stephenstől a wimbledoni teniszbajnokság junior versenyében. A fiúknál Fucsovics Márton egy hazai versenyzőt legyőzve jutott negyeddöntőbe egyesben, Zsiga Máté párosban jutott tovább. A két magyar teniszező párosban egymás ellen játszik majd a következő körben.

Három magyar junior teniszező is pályára lépett szerdán az angol nyílt bajnokságon. A lányoknál a nyolcaddöntőben a 16 esztendős Babosnak 5:2-es vezetésénél meccslabdája volt, ám a lecsapást elrontotta, majd riválisa fokozatosan ledolgozta hátrányát, és megnyerte a mérkőzést.

Babos párosban javított, Stephensszel - akivel nemrég megnyerték a Roland Garrost - elverték a Lucy Brown, Laura Robson hazai duót.

A fiúknál Fucsovics Márton az egyes nyolcaddöntőjében két sima szettben legyőzte brit riválisát, a következő ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt ausztrál James Druckwort lesz.

Zsiga Máté oldalán a barbadosi Darian Kinggel sikerrel vette az első fordulót. A magyar, barbadosi duó egy szlovák páros legyőzésével jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Fucsovics Márton, Libor Salaba (magyar, cseh) kettőssel találkozik majd.

Wimbledon, junior leány egyes, nyolcaddöntő:
Stephens (amerikai) - Babos (3.) 6:2, 3:6, 8:6

leány páros 1. forduló:
Babos, Stephens (magyar, amerikai, 4.) - Brown, Robson (brit) 6:1, 6:4

junior fiú egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics (13.) - Marsalek (brit) 6:3, 6:2

fiú páros, 1. forduló:
Zsiga Máté, Darian King (barbadosi) - Horansky, Kovalik (szlovák, 8.) 6:0, 6:3