Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:2, 1:6, 6:2-re nyert a vasárnapi döntőben a hazai közönség előtt szereplő cseh Barbora Zahlavova-Strycova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, prágai salakpályás nőitenisz-tornán. A magyar játékosnak nem sikerült dupláznia, mert párosban, a román Niculescuval az oldalán két szettben vereséget szenvedett a Tathiana Garbin, Bacsinszky Tímea duótól.

Eredmény, WTA-torna, Prága, döntő:
Szávay Ágnes (7.) - Barbora Zahlavova-Strycova (cseh, 8.) 6:2, 1:6, 6:2

Az első, 39 perces játszmában a 21 éves magyar teniszező gyorsan elhúzott és nagyon simán jutott előnyhöz. A folytatásban (31 p) a cseh játékos igazolta a várakozásokat, miszerint nagy küzdő: Szávay ugyan megnyerte az első gémet, ám Zahlavova-Strycova sorozatban hat játékot hozva kiegyenlített.

A mindent eldöntő utolsó felvonásban a magyar játékos ismét remek tenisszel rukkolt ki és végül magabiztosan szerezte meg idei második, pályafutása ötödik egyes WTA-tornagyőzelmét.

Forrás: EPA

Szávay ünnepel a győztes labdamenet után

Szávaynak a duplázás nem sikerült, mert a román Niculescuval az oldalán 109 perces, kétszettes csatában vereséget szenvedett a Bacsinszky, Garbin svájci, olasz duótól.

"Fantasztikus két hét volt és most nagyon boldog vagyok" - mondta az MTI-nek Szávay. "Egyesben a második szett elején kicsit elfáradtam, ezért tartottam is egy kis pihenőt, aztán megráztam magam és sikerült megnyernem a finálét. Most egy hét pihenés következik, aztán készülök a US Openre".

páros:
Bacsinszky, Garbin (svájci, olasz) - Szávay, Niculescu (magyar, román, 7.) 7:5, 7:6 (7-4)

* * *

Az ötödik helyen kiemelt spanyol Albert Montanes nyerte a 450 ezer euró összdíjazású, stuttgarti salakpályás férfi tornát, miután ellenfele, a harmadikként rangsorolt Gael Monfils a második szett elején feladta a küzdelmet. A francia játékos az első játszma végén megbicsaklott, s onnantól kezdve nem volt teljes értékű harcos.

Montanes - aki 61 ezer eurót és egy E-osztályú Mercedes Cabrio gépkocsit kapott sikeréért - idei második, pályafutása ötödik ATP-győzelmét gyűjtötte be.

A döntőben:
Montanes (spanyol, 5.) - Monfils (francia, 3.) 6:2, 1:2-nél Monfils feladta

Némi meglepetésre a negyedik helyen kiemelt spanyol Nicolas Almagro nyerte a 450 ezer euró összdíjazású, svédországi salakpályás verseny, miután a vasárnapi döntőben legyőzte az elsőként rangsorolt és címvédő, hazai kedvenc Robin Söderlinget. A győztes pályafutása hatodik végső sikerét aratta egyesben ATP-versenyen.

A döntőben:
Almagro (spanyol, 4.) - Söderling (svéd, 1.) 7:5, 3:6, 6:2

* * *

Az észt Kaia Kanepi nyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, palermói salakpályás női tornát, miután a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő, első helyen kiemelt Flavia Pennettát. A 25 éves játékos pályafutása első sikerét aratta WTA-viadalon.

A döntőben:
Kanepi (észt, 5.) - Pennetta (olasz, 1.) 6:4, 6:3