Társoldalunk:

Rajtra kész magyarok, Kiss László derűlátó

2010.08.08. 14:30

Hétfő délelőtt 9:30 órakor rajtol a magyarországi vizes Európa-bajnokság második hetének hivatalos versenyprogramja: ekkor ugranak a margitszigeti Széchy-uszoda 50-es medencéjébe a férfi 400 méteres gyorsúszás első selejtezőfutamának indulói, köztük két magyar, Gercsák Balázs és Kovács Norbert.

Ők ketten mutatkoznak be elsőként az 59 fős hazai válogatottból, amelytől a szövetségi kapitány töretlen derűlátással azt várja, hogy megjavítja a négy évvel ezelőtti budapesti Eb magyar mérlegét.

"A 2006-os, szintén itthoni Eb-n két aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot szereztünk, és bár számos kiváló rivális nevét olvastam a mostani rajtlistán, változatlanul amondó vagyok, hogy az akkori hét éremnél ezúttal többet nyerünk" - mondta a start előtti helyzetjelentésében Kiss László az MTI-nek.

A remények szerint legalább nyolc medált többen, közülük is mindenekelőtt Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel szállíthatják.

"Ászainknak sem lesz azonban könnyű dolguk: Cseh Lacinak például nem indul tán legnagyobb európai ellenfele, Goddard, de itt van az osztrák Rogan, Hosszú Katinkának az angol  Miley és a francia Muffat nehezítheti meg az életét, és Gyurta Daninak is akad nem egy méltó ellenfele. Ám ismétlem: valamennyiükben bízom, és optimistán várom az Eb-t" - jelentette ki a szakvezető, akinek csapatából a nyitónapon nem kevesebb mint 34-en állnak rajthoz a Margitszigeten.

KAPCSOLÓDÓ CIKK