Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt másodszor is elindult az Egyesült Államokba, hogy megpróbáljon tető alá hozni egy mérkőzést egy neves ellenféllel. Minden idők legsikeresebb magyar profi ökölvívóját ezúttal egy amerikai menedzser, Greg Leon segíti, aki tanácsadói szerződést kötött az eddig mind a hamnincegy mérkőzését megnyerő Erdeivel.

"Lenyűgöző, hogy Erdei Zsolttal dolgozhatok együtt" - nyilatkozta a Boxingtalk.com oldalon Leon, aki többek között a nagyközépsúlyú Szuper Hatos Torna egyik résztvevőjét, Allan Greent is menedzseli. "Igazi győztes alkat, akinek a legnagyobb célja, hogy Amerikában bokszoljon és a félnehézsúly legnagyobb nevei ellen lépjen szorítóba, és folytassa útját, amelynek végén ismét a világbajnoki cím várja őt."

A veretlen magyar bokszolónak júniusban járt le a szerződése a német Universum Promotionnel, amelyet nem hosszabbítottak meg. Erdei tavaly novemberben bokszolt utoljára, akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét, az Universum ezt követően már nem kötött le meccset számára. Szerződése lejárta után a nyáron egyszer már elutazott Amerikába, abban bízva, hogy sikerül megállapodnia egy Bernard Hopkins elleni mérkőzésben a bokszvilág egyik legjelentősebb menedzserirodája, a Golden Boy Promotoin szervezésében, ez azonban akkor nem sikerült neki.

A Leonnal kötött megállapodás most új lehetőséget jelent, a több szervezettel is kapcsolatban álló menedzser feladata az lesz, hogy begyűjtse és közvetítse Erdei felé a promóterek ajánlatait. Erdei jelenleg Hamburgban van, onnan folytatja az útját Kaliforniába, ahol reményei szerint sikerül nyélbe ütnie egy mérkőzést valamelyik jó nevű bokszolóval, aki korábbi nyilatkozatai alapján Roy Jones, Antonio Tarver vagy Bernard Hopkins lehet.