Vágólapra másolva!
A kötöttfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában érdekelt Bácsi Péter kiesett a moszkvai birkózó-világbajnokságon.

A szerdai nap egyetlen magyarja már a 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen kikapott, s mivel legyőzője, a kazah Roman Meljosin a negyeddöntőben elvérzett, a vigaszágon sem folytathatja a küzdelmeket.

A kötöttfogású csapat így Módos Péter (55 kg) és Lőrincz Tamás (66 kg) révén két ötödik hellyel zárta a világbajnokságot.

"Ezt a vb-t két részre oszthatjuk" - értékelt Struhács György szakágvezető. "Hétfőn Módos és Lőrincz is jól birkózott, s ugyan nem lehet csak erre fogni, de sajnos külső tényezők is benne voltak abban, hogy nem sikerült érmet hozniuk. Petinél a negyeddöntőben, Tominál pedig a bronzmeccsen volt egy-egy érthetetlen bírói döntés a kárukra. Németh Iván (96 kg) a tavalyi ezüstérmes Lidbergtől egy figyelmetlenség miatt kapott ki. A keddi napot a sorsolás határozta meg, sajnos Deák Bárdos Mihály egy nála jobb törökkel meccselt, és kapott ki, Dajka Zsolt pedig még nem nemzetközi szintű birkózó."

A kapitányt igazán Bácsi teljesítménye szomorította el: "Az igazán fájó a mai nap volt. Bácsi egy olyan versenyzőtől kapott ki, akinél jobb, s ez szomorú. Az első menet egy figyelmetlenség miatt ment el, a másodikban aztán nagyon jól birkózott, és a harmadikban is volt egy kiváló akciója, talán három centi hiányzott a ponthoz. Ez azonban annyit kivett belőle, hogy a végére nem maradt ereje az akcióra. Mindenesetre megint bebizonyosodott, hogy itt már egy pillanatra se lehet kihagyni, mert az nagyon sokba kerül. Nem vagyunk boldogok, ez nem is kérdés, ez egy olyan vb volt, melyen a kétesélyes dolgok számunkra rosszul alakultak, de megyünk tovább, kielemezzük a hibákat, és készülünk a nagyon fontos jövő évi feladatokra."

Csütörtökön Szabó Emese (55 kg) és Sastin Marianna (63 kg) képviseli a magyar színeket az orosz fővárosban.

A szerdai dobogósok, férfiak, kötöttfogás 74 kg:
1. Selcuk Cebi (Törökország)
2. Arszen Julfalakjan (Örményország)
3. Imil Sarafegyinov (Oroszország) és Danijar Kobonov (Kirgizisztán)
Bácsi Péter helyezetlenül zárt.

nők, 48 kg:
1. Szakamoto Hitomi (Japán)
2. Larissza Orsak (Oroszország)
3. Csao Sa-sa (Zhao Shasha, Kína) és Carol Huynh (Kanada)

51 kg:
1. Alekszandra Kogut (Ukrajna)
2. Horiucsi Ju (Japán)
3. Sofia Mattsson (Svédország) és Szamira Rahmanova (Oroszország)